Közoktatás Edupress

Köztársasági ösztöndíjakat adtak át az EKF-en

Elolvasom

Ünnepélyes keretek között, az egri Eszterházy Károly Főiskola tanácstermében adta át az intézmény 29 hallgatójának az idei köztársasági ösztöndíjakat dr. Hauser Zoltán a főiskola rektora és Lőrinczné dr. Thiel Katalin oktatásfejlesztési rektorhelyettes szeptember 18-án.

Közoktatás Edupress

Jó magyar szereplés a fiatal tudósok versenyén

Elolvasom

Az EU Fiatal Tudósok Versenyének 19. nemzetközi döntőjét szeptember 14. és 19. között rendezték meg Valenciában. A 30 ezer 15-20 év közötti fiatalból kiválasztott 124 pályázó között Magyarországot a Magyar Innovációs Szövetség által, a 16. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny három első díjas pályázója képviselte. Spohn Márton a három I. díj egyikét nyerte el, Buza Dániel István, az Európai Szabadalmi Hivatal legnagyobb elismerését kapta meg különdíjként.

Közoktatás Edupress

Évnyitó az A-ha! programban

Elolvasom

Nagyszabású, ingyenes Évnyitó rendezvénnyel indítja útjára az A-HA! program 2007/2008-as tanévét a Szülészeti-Nőgyógyászati Prevenciós Tudományos Társaság (SzNPTT), szeptember 21-én, a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban. Különféle sportolási lehetőségek és olyan népszerű produkciók várják az érdeklődőket kora délutántól estig, mint Lola, Márk, Rockin' RockCats, Dorina, Puskás Peti és a United együttes koncertje.

Közoktatás Edupress

Két díjjal tért haza a MÜTF Helyi Bizottsága

Elolvasom

A Közgazdász Hallgatók Nemzetközi Szervezete, az AIESEC Helyi Bizottság két oklevéllel tért haza az évzáró nyári közgyűlésről. Az okleveleket minden év végén a nemzeti vezetőség ítéli oda azoknak a Helyi Bizottságoknak, amelyek elmúlt éves teljesítményüknek megfelelően több kompetenciát vizsgálva kiérdemlik az elismerést.

Közoktatás Edupress

Újabb PPP-s épületet adtak át Pécsett

Elolvasom

Elkészült a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Kar (PTE PMMK) PPP beruházási formában megvalósuló rekonstrukciójának és bővítésének első üteme. A felújított épületben tartották szeptember 11-én az ünnepélyes tanévnyitót is.

Közoktatás Edupress

Fiatalok a véradásért

Elolvasom

A Magyar Vöröskereszt, az Országos Vérellátó Szolgálat és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája a 2007/2008. tanévben immár második alkalommal hirdeti meg az Országos Felsőoktatási Véradóversenyt. A "Fiatalok a véradásért" elnevezésű program célja, hogy minél több fiatal kapcsolódjon be a véradó mozgalomba, hozzájárulva ezzel az aktív véradói bázis növeléséhez. A szervezők mellé az idei tanévben csatlakozott a Károly Róbert Főiskola is.

Közoktatás Edupress

Tudománnyal a környezeti nevelésért konferencia

Elolvasom

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari mérnöki Karának Tanárképző Intézete november 8-9. között rendezi meg a Magyar Tudomány Ünnepe keretében, Tudománnyal a környezeti nevelésért című konferenciáját, Sopronban. A jelentkezés határideje: szeptember 15.

Közoktatás Edupress

Pécsi Tudományegyetem Bora 2007

Elolvasom

A Pécsi Tudományegyetem nyolcadik alkalommal választotta ki azokat a borokat, amelyek a 2007/2008-as tanév során a Pécsi Tudományegyetem Bora 2007 kitüntető címet viselhetik.

Közoktatás Edupress

Dunaújváros is tüntet

Elolvasom

A Dunaújvárosi Főiskola Hallgatói Önkormányzata a 2007. szeptember 10-én tartott Elnökségi ülésen döntött arról, hogy csatlakozik a HÖOK által kezdeményezett tandíjellenes tüntetéssorozathoz.

Közoktatás Edupress

A német nyelvű képzés diplomaosztóját tartják

Elolvasom

Idén ünnepélyes keretek között 66 hallgató veheti át a Műegyetem és a Karlsruhei Egyetem közös diplomáját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. A német nyelvű képzés diplomakiosztó ünnepségét szeptember 21-én, pénteken 15 órától tartják.

1
749 750 751 752 753
758