Közoktatás Eduline

Amikor hallgatni érdemes az állásinterjún...

Elolvasom

Éppen egy különösen kényes kérdésre válaszoltál az állásinterjún, ám szavadat döbbent csend követi? Nem kellett volna megszólalnod? Az interjúztató szavába vágtál, hogy fitogtasd tudásod, vagy egyszerűen csak ideges voltál, és túl sokat beszéltél? Mikor kell visszafognod magad?

Közoktatás Eduline

VOLT fesztivállal indul a szezon

Elolvasom

Július első hétvégéjén az idei évben is a Soproni VOLT Fesztivál nyitja a nyári fesztiválszezont. Magyarország legkedveltebb és legváltozatosabb vidéki fesztiválján négy nap alatt közel 250 programmal: zenekarokkal, dj-kkel, színházi előadásokkal, kiállításokkal találkozhatnak a vendégek. Közel húsz fellépő neve máris publikus.

Közoktatás Edupress

Nagyon kell a nyelvtudás

Elolvasom

A Tempus Közalapítvány Világ-Nyelv Programirodája az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) megbízásából a nyelvi előkészítő évfolyamot működtető iskolák nyelvtanárai számára gyakorlati lehetőségeket és módszereket, kutatási eredményeket bemutató konferenciát szervez március 29-én, szombaton a budapesti Szent István Gimnáziumban. A konferenciát áprilisban az OKM által támogatott akkreditált továbbképzés követi az idegennyelv-tanulás elméleti és gyakorlati kérdéseiről.

Közoktatás Edupress

Radikálisak-e a magyar egyetemisták?

Elolvasom

Gábor Kálmán szociológus szerint az egyetemisták egyre konzervatívabban gondolkodnak, politikai választásukban jobbra tolódnak, miközben egy részük a radikális eszmékre is nyitottá vált. Ezzel szemben Orbán Viktor volt miniszterelnök a népszavazási kampány idején pont a fiatalok radikálisságát hiányolta.

Közoktatás Edupress

Fiatal tehetségeket támogat az Oracle Hungary

Elolvasom

A 2008-ban fennállásának tizenötödik évfordulóját ünneplő Oracle Hungary tehetségkutató pályázatot hirdet tudomány, sport és kultúra, művészet kategóriákban kiemelkedő eredményeket elért, céltudatos fiatalok számára - jelentették be március 27-én a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtártermében.

Közoktatás Edupress

Győrben a Modern Képmesék

Elolvasom

A győri Széchenyi István Egyetemre érkezik a Modern képmesék roadshow április 2-án. 18 órától a Bridge Hallgatói és Oktatói Klubban többek között az Oscar díjra jelölt M. Tóth Gézával, az m1-en futó Modern Képmesék című animációs filmsorozat produkciós vezetőjével és Tóta W. Árpád szövegíróval is találkozhatnak az érdeklődők.

Közoktatás Edupress

Átszervezés a Nyíregyházi Főiskolán

Elolvasom

A Nyíregyházi Főiskola működésében a január 1-jétől életbe lépett hároméves fenntartói szerződésben vállalt kötelezettségek, illetve a néhány hete átalakított, új intézményfejlesztési terv alapelveinek való szorosabb megfelelés szükségessé tették a főiskola szervezeti felépítésének és felsővezetői szerkezetének újragondolását és továbbfejlesztését - közölte az intézmény.

Közoktatás Edupress

Előadássorozatot indít pályakezdőknek a Pázmány

Elolvasom

Elhelyezkedést segítő előadássorozatot indított a Pázmány Péter Katolikus Egyetem március 27-én. A hatalkalmas sorozat elsősorban pályakezdőknek szól, a legutóbbi felmérések szerint ugyanis a képzetleneknek és a pályakezdőknek a legrosszabbak az elhelyezkedési esélyeik.

Közoktatás Edupress

Tájfutás a Műegyetemen

Elolvasom

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem április 16-án 11 és 18 óra között rendezi meg az Egyetemi Tájékozódási Sportok Fesztiválját, amellyel kikapcsolódási lehetőséget szeretnének biztosítani a hallgatók számára.

Közoktatás Eduline

V. Budapest Blues Fesztivál

Elolvasom

A Petőfi Csarnokban idén immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre hazánk legnagyobb, egyben legszínvonalasabb Blues Fesztiválja. Időpont: április 5.

Közoktatás Edupress

A felsőoktatási felvételi követelménye lehet az emelt szintű érettségi

Elolvasom

Tatai-Tóth András, az MSZP oktatási munkacsoportjának a vezetője az emelt szintű érettségit tenné két szakirányú tárgy esetében kötelezővé a felsőoktatási felvételi követelményeként. Az oktatási munkacsoport szerint a jelenlegi rendszer nem motiválja eléggé a felvételizőket. A javaslatot a Fidesz támogatja, az SZDSZ azonban tragédiának tartja - adta hírül a Magyar Nemzet.

Közoktatás Edupress

Először választanak legerősebb hallgatót

Elolvasom

Első alkalommal rendezik meg a Pannon Egyetem nagykanizsai kampuszán a Magyarország legerősebb Hallgatója Kupa 2008 nevet viselő rendezvényt, ahova az ország különböző egyetemeiről, főiskoláiról érkeznek hallgatók, hogy összemérjék erejüket.

Közoktatás Edupress

Állásbörzét rendez a Pécsi Tudományegyetem

Elolvasom

A Pécsi Tudományegyetem dr. Romhányi György aulájában április 1-jén rendezik meg a Pécsi Tudományegyetem Állásbörzéjét, a Pécsi Tudományegyetem Központi Hallgatói Szolgáltató Iroda, és az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat szervezésében.

1
749 750 751 752 753
799