Közoktatás Edupress

Emberi jogok és demokratizálódás képzés

Elolvasom

Az ELTE is részt vesz abban, a ma már 41 egyetemet összefogó kezdeményezésben, amely tíz évvel ezelőtt életre hívta a European Inter-University Centre for Human Rights and Democratisation (EIUC) elnevezésű központot, ami elindította az emberi jogok oktatásához és a demokratizálódási folyamatok vizsgálatához kapcsolódó E.MA programot.

Közoktatás Edupress

Pályázati lehetőség orvosoknak és orvos hallgatóknak

Elolvasom

Tanulmányi ösztöndíjra lehet pályáznia Le Pont Neuf-nél. Szakorvosok és a szakorvosi képzésben résztvevők egy négy hónapos franciaországi szakmai gyakorlatra, míg az orvostanhallgatók és a fiatal orvosok egy hathetes franciaországi szakmai gyakorlatra pályázhatnak. Mind két pályázatnál a nyerteseket egy szakmai zsűri választja ki.

Közoktatás Eduline

Még mindig vonzó a műszaki pálya

Elolvasom

Fokozódik a műszaki pályák iránti érdeklődés a végzős középiskolások körében a Nyugat-Dunántúlon - derül ki egy felmérésből, melynek eredményét a Nyugat-Magyarországi Egyetemen ismertették.

Közoktatás Edupress

Új Comenius-projekt az Apáczai Karon

Elolvasom

Az új képzési modulok kialakítására létrehozott projektben tizenhét ország - köztük Magyarország, Németország, Hollandia, Finnország, Ausztria és Olaszország -, pedagógusai és egyetemi hallgatói vesznek részt.

Közoktatás Edupress

Találkozó a pécsi egyetemmel

Elolvasom

A Pécsi Tudományegyetem újszerű kezdeményezéssel igyekszik elérni mindazokat, akik érdeklődnek a felsőoktatás, az egyetem által kínált képzések iránt. Az érdeklődők február 1-jén, pénteken 13 és 18 óra között a budapesti Árkád Bevásárlóközpontban, egy héttel később, február 8-án, pénteken 13 és 18 óra között a pécsi Árkád Bevásárlóközpontban találkozhatnak Magyarország az egyetemmel.

Közoktatás Edupress

Jelentkezési tanácsok a felvételizőknek

Elolvasom

A győri Széchenyi István Egyetem több csatornán nyújt eligazodási segítséget a felvételizőknek a jelentkezési időszak finisében. Napközben és az esti órákban széchenyis hallgatók adnak jelentkezési tanácsokat telefonon, csütörtökön személyes tanácsadás várja a jelentkezőket az intézmény épületében, valamint internetes oldal is segít az eligazodásban - közölte az egyetem sajtótitkára az EduPress-szel.

Közoktatás Edupress

Országos Diákzsűri a Filmszemlén

Elolvasom

Immáron tizedik alkalommal képviseli hazánk egyetemi és főiskolai hallgatóságát az Országos Diákzsűri a 39. Magyar Filmszemlén. A jubiláló szervezet az általa jutalmazott Szemle-alkotások mellett az elmúlt évtized legkedveltebb díjnyertes filmjeit is bemutatja az önálló díjkiosztó gála köré szerveződő BestOFF 99-08 fesztiválon.

Közoktatás Edupress

Sebestyén Júlia sikere az EB-n

Elolvasom

Sebestyén Júlia a negyedik helyen végzett a zágrábi műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon. A 2004-ben Európa-bajnok magyar műkorcsolyázó a Budapesti Műszaki Főiskola Keleti Károly Gazdasági Kar műszaki menedzser szakos hallgatója.

Közoktatás Edupress

Pót nyílt napot tart a BKF

Elolvasom

"BKF? Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola? Mi fán terem? Az egyértelmű, hogy mindenkit érdekel, melyik felsőoktatási intézménynek szavazzon bizalmat, hiszen meg szeretné nézni a helyet, ahol majd talán három vagy akár több évet eltölt. Mi sem jobb alkalom erre, mint egy nyílt nap!" - ezekkel a szavakkal hirdeti pót nyílt napját a BKF.

Közoktatás Edupress

Jubilál a Babes-Bolyai Tudományegyetem

Elolvasom

Tizedik születésnapját tartotta a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) sepsiszentgyörgyi tagozata. Az ünnepségen dr. Andrei Marga, az egyetem rektora, dr. Vincze Mária és dr. Magyari Tivadar rektorhelyettesek is jelen voltak. Dr. Fazakas József, a kihelyezett tagozat főigazgatója a sepsiszentgyörgyi egyetem évtizedes, rögös útját vázolta az erdélyi egyetemi oktatás történetének és jelenkori állapotának áttekintése után.

1
748 749 750 751 752
789