Közoktatás Edupress

Még egy hétig lehet jelentkezni mesterképzésekre

Elolvasom

Egy hét múlva véget ér a 2008-as felsőoktatási felvételi eljárás jelentkezési időszaka, a mesterképzésekre való jelentkezés határideje március 15. Mivel ez a határidő munkaszüneti napra esik, ezért a következő munkanap, március 17-én éjfélig nyújtható be jelentkezés. Érdemes élniük a lehetőséggel azoknak, akik kiegészítenék korábbi főiskolai végzettségüket, idén már nagy számban indulnak mesterképzési szakok.

Közoktatás Eduline

A szavazásról: a HÖOK győzelemként értékel

Elolvasom

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) győzelemként értékeli a népszavazás eredményét, azt, hogy a mostani első éveseknek és a felsőoktatásba később belépőknek nem kell tandíjat fizetniük - mondta Miskolczi Norbert, a HÖOK elnöke vasárnap este a fővárosban.

Közoktatás Eduline

A szavazásról: a Rektori Konferencia véleménye

Elolvasom

A felsőoktatási részhozzájárulás eltörlése nem oldja meg annak a kétszázezer hallgatónak a problémáját, akik eddig is fizettek költségtérítést, az oktatás színvonalának emelése pedig ezáltal nehezebbé válik - mondta Molnár Károly, a Magyar Rektori Konferencia elnöke vasárnap este, a népszavazási eredmények tükrében.

Közoktatás Eduline

CimbaliBand és Pravo koncert és táncház

Elolvasom

A bakáni zenei élet két kiemelkedően meghatározó zenekara a Pravo és a CimbaliBand közös koncertje után a táncoskedvű hallgatóság ki is próbálhatja a román és bolgár táncokat a Cerbul de Aur (román) és a Jantra (bolgár) táncegyüttesek vezetésével szombat este (március 8-án) a Fonóban.

Közoktatás Eduline

Csángó boogie - őrület az A38-on

Elolvasom

Kerekes Band, JazzSzerű, DJ Böki - Lajkó Félix népi motívumai és vehemenciája, a Shrek fanyaros humora és a lakodalmas jazz balkáni sodrású ereje olvad eggyé: Csángó boogievá. A zenei csemege március 13-án az A38 hajón.

Közoktatás Eduline

Néhány könnyed tavaszi tipp álláskereséshez

Elolvasom

Ideges kapkodás, rohangálás, felgyülemlett feszültség: az álláskeresés időszaka fokozott koncentrációt és türelmet igényel mindenkitől. Ezúttal azoknak adunk tanácsokat, akik az állásvadászatot nem kapkodják el, tartják magukat a mondáshoz, miszerint jó munkához idő kell.

Közoktatás Edupress

Egyetemes Európa Veszprémben

Elolvasom

Harmadik állomására érkezik az Egyetemes Európa kamionja. Az országos programsorozattal március 10. és 19. között találkozhatnak az érdeklődők a Pannon Egyetemen.

Közoktatás Eduline

Áprilisban HVG Állásbörze

Elolvasom

HVG Állásbörze, Országos Képzési és Karriernapok hazai és külföldi állásajánlatokkal, továbbképzési lehetőségekkel, szakmai programokkal várja az érdeklődőket a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban április 23-24-én.

Közoktatás Edupress

Online újságírást tanulhatsz Pécsett

Elolvasom

A hallgatóknak, a hallgatókért - ez volt minden megnyitóbeszéd lényege március 6-án délelőtt, mikor hivatalosan is megnyitotta a Médiagyakorlati Műhelyt és Tanirodát a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar Szak- és Továbbképzési Intézete (PTE FEEK SZTI).

Közoktatás Edupress

Fejlesztések a Dunaújvárosi Főiskolán

Elolvasom

A Dunaújvárosi Főiskola kampusz-fejlesztésének látványos és kevésbé látványos szakaszai folyamatosan váltják egymást. Az ebben a tanévben szinte teljesen kicserélődött M-épület, a főépület takarásában lévő műszaki szárny használatba vételére még ebben a hónapban sor kerül, miközben több helyen is megkezdődtek a bontási munkálatok - közölte a főiskola az EduPress-szel.

Közoktatás Edupress

Minőségközpontú oktatás a hazai orvosképző egyetemeken

Elolvasom

A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumának (DE OEC) koordinálásával Magyarország négy orvosképző egyetemét érintő humánerőforrás fejlesztési programja március 4-én zárult. A projekt a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program (HEFOP) keretében az oktatók minőségközpontú képzésének megvalósítását, valamint a humánerőforrás összehangolt, rendezett és tervszerű fejlesztését tűzte ki célul.

Közoktatás Eduline

Ha telefonon interjúztatnak

Elolvasom

Jópár helyre elküldted önéletrajzodat, mozgósítottad kapcsolati hálódat, és végre megcsörren a telefonod: egy potenciális munkáltató hív. Beszélgetne veled, azonnal, telefonon. Hogyan reagálj? Mit mondj? Tippek, tanácsok telefonos állásinterjúhoz.

Közoktatás Eduline

Sex Pistols a Szigeten

Elolvasom

A Johnny Rotten (azaz John Lydon), Glen Matlock, Steve Jones és Paul Cook alkotta formáció, a Sex Pistols a 2008-as Szigeten mutatkozik be először Magyarországon.

Közoktatás Eduline

Diákújságírásról konferencia

Elolvasom

Idén, a Magyar Sajtó Napja alkalmából újra összeülnek a felsőoktatási média képviselői, hogy eszmét cseréljenek az egyetemi és főiskolai újságírásról, lapkiadásról, a szerkesztőségi munkáról. A Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesület (MESE) által március 13-14-én megrendezésre kerülő Felsőoktatási Média Konferencia házigazdája a Zsigmond Király Főiskola.

Közoktatás Eduline

Péterfy Bori és két holland zenekar az A38-on

Elolvasom

Péterfy Bori & Love Band, Lolly Jane Blue (NL), Roosbeef (NL). Három különböző zenekar, három nagyszerű énekesnővel. Finom hangulatok, szomorkás balladák, fésületlen sanzonok, érzelmek és szépség március 8-án, szombaton az A38-on.

1
742 743 744 745 746
789