szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A központi írásbeli felvételire vizsgára, illetve a középiskolákba való jelentkezés nem váltja ki egymást. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, határidőket és linkeket.

December 6-ig kell jelentkezniük a központi írásbeli felvételi vizsgára azoknak a diákoknak, akik olyan középiskolába jelentkeznek, amely az írásbeli eredményét is figyelembe veszi. A jelentkezést bármelyik vizsgaszervező középiskolába be lehet nyújtani, attól függetlenül, hogy később felvételizik-e az intézménybe a tanuló. A vizsgát január 18-án írják a diákok: a jelentkezési lapról és a vizsgaszervező iskolák listájáról itt találtok információt.

Az Oktatási Hivatal tájékoztatójában felhívja a figyelmet: ez a jelentkezési lap csak az írásbeli vizsgára vonatkozik, a középfokú iskolákba való jelentkezéshez másikat kell majd használni. A 8. évfolyamos diákok esetében a jelentkezési lapok, illetve az összes megjelölt iskolát és tanulmányi területet tartalmazó tanulói adatlap kitöltését az általános iskola szervezi meg.

A hat- vagy nyolcosztályos gimnáziumba jelentkezők esetében a dokumentumok előállításában közreműködhet az általános iskola, de a szülő egyénileg is intézheti a jelentkezési lapok és a tanulói adatlap kitöltését a KIFIR felületén. A külföldi iskolába járó diákok szüleinek önállóan kell intézniük a jelentkezést. Ezekkel kapcsolatban 2020. január első felében hoznak nyilvánosságra további információkat. A középiskolákba való jelentkezés határideje február 19.

A 2020-as középiskolai felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

A HVG ismét elkészítette a legjobb 100 gimnázium listáját. A rangsorok mellett számos interjút, cikket találtok a középiskolai oktatásról, az iskolaválasztásról, a felvételi menetrendjéről is. A HVG középiskolai rangsorát rendeljétek meg itt.

Középiskolai felvételi 2020-as tudástár: itt vannak a legfontosabb dátumok, szabályok

Nemsokára beindul a középiskolai felvételi szezon is, hiszen múlt héten nyilvánosságra hozták a 2020-as középiskolai írásbeli felvételi jelentkezési lapját. Most összeszedtük a legfontosabb dátumokat és szabályokat.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.