szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hamarosan kezdődik a középiskolai jelentkezési időszak. A legfontosabb szabályokról, határidőkről már sokszor írtunk. Most összeszedtük a legfontosabb infókat a KIFIR-rendszeréről.

Ahogy korábban már írtunk róla, a hat- vagy nyolcosztályos gimnáziumba jelentkező diákok a felvételi ügyeket önállóan – az általános iskola közreműködése nélkül – is intézheti, ezért érdemes alaposan átolvasni a legfontosabb információkat.

A jelentkezéshez a szülőknek pedig a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program felületét kell majd használnia, tehát azoknak, akik egyénlieg fognak jelentkezni, jól kell ismernük ezt a rendszert is. 

De mi is az a KIFIR?

Az Oktatási Hivatal egységes beléptető felületet alakított ki KIFIR Középfokú felvételi információs rendszer néven - írja a hivtal.

Az egységes felület célja, hogy mind a szülők és jelentkezők egy helyen értesülhessenek a felvételi eljárást érintő aktuális hírekről teendőkről és határidőkről. Itt már most megtalálhatjátok a felvételi fontosabb dátumainak, szabályainak és feltételienke listáját.

Így alakítják ki a középiskolai tanulmányi területeket - itt a legfrissebb lista

Nyilvánosságra hozta a 2019/2020. tanévre vonatkozóan a középfokú iskolák tanulmányi területeinek meghatározási alapját az Oktatási Hivatal.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.