Tönkrement iskola: "nonszensz, hogy nincs megfelelő szigetelés, hűtő-fűtő rendszer"

Hét éve adták át az Algyői Fehér Ignác Általános Iskolát, azóta már nagyjából százmillió forintot költöttek javítási munkálatokra, mert a kivitelező nem megfelelő technológiával helyezte fel a faburkolatot. Az ügyet próbálják jogi útra terelni.

Forrás: pixabay

Mindössze hét éve adták át az Algyői Fehér Ignác Általános Iskolát, azóta már nagyjából százmillió forintot költöttek javítási munkálatokra - írja a delmagyar.hu, hozzátéve: a kivitelező nem akarja elismerni a hibákat, hiányosságokat, és jogi útra próbálják terelni az ügyet.

hirdetés
hirdetés

Bruttó 51,6 millió forintot költöttünk most az épületre, mert a kivitelező nem megfelelő technológiával helyezte fel a faburkolatot, és nem is kezelték le megfelelően rovar elleni szerrel - mondta Molnár Áron polgármester a lapnak. A nyári felújítás során mikor leszedték a külső burkolatot, kiderült, hogy a csupasz téglafalra szerelték fel a faburkolatot, alatta se vakolat, se szigetelés.

Érthetetlen, hogy 2011- ben miként lehetett olyan épületet emelni, amely maximum a 2000-es évek eleji energetikai követelményeknek felel meg, a modern elvárásoknak semmiképpen. Nonszensz, hogy nincs megfelelő szigetelés, hűtő-fűtő rendszer, napelem - tette hozzá a polgármester.

Mi a baj a magyar iskolákkal?

Tanárok, tantermek, tankönyvek - hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy csak ettől a három tényezőtől függ, mennyire "jó" az iskola, pedig számos kutatás bebizonyította, hogy az iskolaépület nem pusztán díszlet, a tér komoly hatással van az iskolai munkára.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X