Fojtogatás és verekedés: eldurvult a helyzet az egyik XI. kerületi óvodában

5

Egyre kezelhetetlenebbé kezd válni a helyzet a XI. kerületi Napsugár Óvodában - írja a Népszava.

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció
Forrás: Fazekas István

A laphoz egy újbudai szülő fordult: kislánya a néhány hete elmesélte neki, hogy az egyik fiú csoporttársa övvel fojtogatta őt az óvodában. A kislány a kerületi Napsugár Óvodába járt, az eset óta sikerült átíratni egy másik intézménybe. Kiderült ugyanis, hogy nem ez volt az első hasonló eset, az elmúlt egy évben szinte általánossá vált az agresszió a gyerekek között.

hirdetés
hirdetés

Több szülő összeírta az erőszakos cselekményeket, a listát az önkormányzatnak is elküldték, a fenntartó segítségében bízva. A szülői beszámoló szerint előfordult, hogy az egyik gyerek két kézzel megfogta társának fejét és teljes erejéből az asztalba verte. Egy fiú megpofozta kislánytársát, majd építőkockát gyömöszölt a szájába. Olyan is történt, hogy egy kisfiú egy másik fiútársának nemi szervét nyilvánosan nyalogatta. Egy kislány arcát és nemi szervét pedig több kisfiú véresre harapdálta a mosdóban, erről az esetről látlelet is készült, a szülők feljelentést tettek. Mindez 3-4 éves gyerekek óvodai csoportjában történt.

„Az említett óvodával kapcsolatos problémák Újbuda Önkormányzata számára ismertek, annak megoldására az elmúlt időszakban több lépés is született”– közölte az önkormányzat. Mint írták, az utóbbi nevelési évben az oviban jelentősen nőtt azoknak a gyerekeknek a száma, akik „szociális készségekben” eltérnek a koruknak megfeleltethető szinttől, ők jellemzően hátrányos családi környezetből származnak, legtöbbjük a kerületi átmeneti szociális otthonban lakik.

„Az említett problémák mielőbbi megoldása érdekében az önkormányzat felvette a kapcsolatot az Újbudai Humánszolgáltató Központ vezetőjével, kérve az Anyaotthonnal való szakmai kapcsolatok erősítésére és segítségnyújtásra a család és gyermekjóléti szolgáltatás területén” – közölték, hozzátéve: a legkiemeltebb figyelmet igénylő óvodai csoporthoz jelenleg is pedagógiai asszisztensi jelenlét biztosított. Ezen felül igyekeznek további pedagógiai asszisztensi státuszt is kialakítani.

Aggasztó a pedagógushiány az óvodákban: van, ahová majdnemdiplomásokat is felvennének

Nemcsak tanárokból, óvodapedagógusokból is egyre nagyobb a hiány, jelenleg több mint 760 óvónőt keresnek az óvodák. Ma már Budapesten is egyre nehezebb betölteni az üres álláshelyeket: a kisebb településeken lakhatási támogatást vagy szolgálati lakást kínálnak a jelentkezőknek, míg például Ferencváros 45 ezer forintos plusz juttatással próbálja a kerületbe csábítani az óvodapedagógusokat.

hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (5)

Kamupipőke

Ti itt előttem szólók!

Higgyétek el, a ti gyerekeitek is lehetnek! És ameddig azon nyáladzotok, hogy kell egy ilyennel elbánni, én csak reménykedem, hogy vannak még kollégák, akik azon törik a fejüket, hogy miként kellene vele bánni, hogy normálisabb legyen az élete meg ő is! Ezt hívják gyerekvédelemnek!

anetta6222

Nem elkülöníteni meg ivartalanítani kell, hanem ahogy kultúrországoktól el lehetne tanulni, már a terhesség alatt fel lehet mérni a szociálisan veszélyeztetett családokat és rendszeres segítőkkel igenis meg lehet tanítani a jó szülővé válást.

Ezeket a problémás kölyköket oviban és a suliban is igenis el kell különíteni!!!!!! Hagyjuk már azt a f...ságot, hogy majd beilleszkednek! Nem fognak. És az ilyen szülők szaporodását sem támogatni kéne, hanem visszaszorítani, mert egyre rosszabb a helyzet.

Ezeket a problémás kölyköket oviban és a suliban is igenis el kell különíteni!!!!!! Hagyjuk már azt a f...ságot, hogy majd beilleszkednek! Nem fognak. És az ilyen szülők szaporodását sem támogatni kéne, hanem visszaszorítani, mert egyre rosszabb a helyzet.

Nem akarom elhinni, hogy ez lehetséges. Vitatkozás, néha bunyó régebben is volt. De a többi....egyszerűen hihetetlen, hogy 3-4 éves gyerekek ilyesmit tesznek.

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X