Itt a lista: ezek a diákok kapják ingyen a tankönyveket a 2018/2019-es tanévben

3

Hány évfolyamra terjesztették ki az ingyenes tankönyvellátást? Kiknek nem kell fizetniük a tankönyvekért a 2018/2019-es tanévben? Utánajártunk.

Forrás: MTI / Balázs Attila

A jelenlegi szabályozás alapján az 1-9. évfolyamon minden diák térítésmentesen juthat hozzá a tankönyvekhez, ahogy a gyógypedagógiai vagy nemzetiségi nevelésben-oktatásban részt vevő diákok is.

hirdetés
hirdetés

10-12. évfolyamon továbbra is igényelni kell az ingyen tankönyvellátást - az iskolák oldalain azt is felsorolják, milyen igazolásokra van szükség.

Térítésmentes a tankönyvellátás a tartósan beteg, a sajátos nevelési igényű (mozgásszervi, érzékszervi, értelmi vagy beszédfogyatékos, több fogyatékosság együttes előfordulása esetén halmozottan fogyatékos, autizmus spektrum zavarral rendelkezik, pszichés fejlődés zavarai miatt a nevelési, tanulási folyamatban tartósan és súlyosan akadályozott), három- vagy többgyermekes családban élő, nagykorú és saját jogán iskoláztatási támogatásra jogosult, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, nevelésbe vett vagy utógondozói ellátásban részesülő diák.

Teljes a káosz az ingyenes tankönyvek körül, mindenhol más a rendszer

Miközben a kormány úgy döntött, hogy kivezeti a tartós tankönyveket az általános iskola alsó évfolyamairól, hasonló rendszert vezetett be a felsősöknél, "ingyen tankönyv" jelszó alatt. Több iskola viszont inkább megpróbálja majd kigazdálkodni az új tankönyveket, mintsem hogy megtiltsák a gyerekeknek, hogy azokba beleírjanak - írja az Abcúg.hu.

hirdetés

Hozzászólások (3)

Az ingyenes tankönyv az iskola tulajdona.

Az ingyenes tankönyv az iskola tulajdona.

Azt mondják minden kisdiáknak jár az ingyenes tankönyv, miközben év végén összeszedik tőlük, hogy csak kölcsön kapták. Akkor, hogy is van ez? Most akkor ingyenes, vagy használható és le kell adni? Felvételire készülünk és mégis elvették az úgymond ingyenes könyveket és állítólag most meg használt könyveket kapnak a gyerekek. Szerintem nem ezt jelenti az ingyenesen járó tankönyv fogalma. :(

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X