Több mint 80 embert raboltak el egy kameruni bentlakásos iskolából

A kameruni hadsereg nagy erőkkel keresi azokat a felkelőket, akik hétfőn több mint 80 embert raboltak el egy bentlakásos iskolából Bamendában.

Forrás: pixabay

Összesen 79 diákot és három másik embert vittek magukkal, köztük a  presbiterianizmus gimnázium igazgatóját is - írja a 444.hu a BBC-re hivatkozva. A  11 és 17 év közötti iskolások mellett magukkal hurcolták a középiskola igazgatóját, egy tanárt, és egy sofőrt is. A kameruni hadsereg nagy erőkkel kezdte meg a keresést. 

hirdetés
hirdetés

A szemtanúk, akik az ágyuk alá bújva úszták meg, amikor a túszejtők kifosztották az épületet, majd kiválogatták, hogy kiket visznek magukkal.

Kamerun északnyugati és délnyugati régióiban az utóbbi években szeparatisták követelték a területek függetlenségét. Nemrég arra szólították fel az ott lakókat, hogy bojkottálják az iskolákat, mert szerintük az oktatási rendszer csak a franciául beszélő kisebbségnek kedvez az angol nyelvűekkel szemben - írja az oldal.

Krétával rajzolva oktatta diákjainak a Wordöt, Microsofthoz is eljutott a híre

Az internet kedvence lett az a fotó, amelyen egy ghánai tanár szerepel, aki táblán, krétával rajzolva oktatja diákjainak a Wordöt, ugyanis az iskolában nincs használható számítógép. Most már van.

hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X