12 év után leváltották a pásztói iskola igazgatóját, mert késett a vagyonnyilatkozattal

1

Késve adta le a vagyonnyilatkozatát, ezért nem dolgozhat igazgatóhelyettesként a pásztói Mikszáth Kálmán Líceum igazgatóhelyettese, aki a 24.hu-nak azt mondta, "Klebelsberg nem felejt". Ő olvasta fel ugyanis a pedagógustüntetések idején a tanárok petícióját.

Forrás: pixabay

A lapnak Broszman György nyilatkozott, aki az előző tanévben még a pásztói Mikszáth Kálmán Líceum igazgatóhelyettes volt. A két tannyelvű iskola francia tagozatának vezetője 12 év után azért nem töltheti már be ezt a tisztséget, mert nem adta le időben vagyonnyilatkozatát, a Klebersberg Központ ugyanis 2016-ban előírta, hogy minden igazgató és igazgatóhelyettes köteles vagyonnyilatkozatot készíteni.

hirdetés
hirdetés

"Milyen vagyon? El tudja képzelni, milyen jövedelme van egy pedagógusnak? Még az ápolónő feleségem keresetét is be kellett írnom. Nem volt egy felemelő érzés az évi 1,6 milliós nettó keresetét papírra vetni. Mit képzelnek? Egészen nevetséges. A mi keresetünk az utolsó fillérig adózott jövedelem. Ha ennyire fontos nekik, miért nem kérik ki a NAV-tól? Megértem, hogy a politikusoknak kell, de egy tanárnak?" - mondta a 24.hu-nak.

Hozzátette: egyszerűen elfelejtette idén kitölteni a vagyonnyilatkozatot, éppen nyári egyetemen volt. Amikor pár napja bement az iskolába, tájékoztatta az igazgató, hogy nem hosszabbíthatja meg megbízatását, mert nem adta le a papírt.

"Rohantam haza, kerestük elő a feleségemmel a dokumentumokat, aztán megírtam a nyilatkozatot, és beküldtem a Klebelsbergnek. Olyan választ kaptam, mintha maga Kim Dzsongun írta volna. Vállalhatatlan hangnemben értesítettek arról, hogy nem fogadják el az utólagos nyilatkozatomat. Hozzátették, örüljek, hogy egyáltalán taníthatok az intézményben" - mondta.

Broszman nem gondolja, hogy csak a megkésett vagyonnyilatkozat az oka annak, hogy nem töltheti be korábbi pozícióját, szerinte megérdemelt volna egy kis méltányosságot, de már "volt a rovásán", a pedagógustüntetések idején az első sorban volt, sőt ő olvasta fel a tanárok petícióját.

A tankerületi vezető utasította az iskolaigazgatókat, hogy kit hívjanak meg a tanévnyitóra

A hatvani tankerületi vezető arra utasította az iskolaigazgatókat, hogy a tanévnyitón a helyi fideszes képviselőnek, államtitkárnak adjanak szót, az egykori fideszes polgármestert viszont ne engedjék felszólalni - értesült az Index.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Épül a hétköznapi fasizmus. Nekem ezekről két idézet jut eszembe.
"És ha eltűnnek a kommunisták, jönnek majd a félművelt sunyi parasztok."
— Márai Sándor.Egyre kiterjedtebb és egyre mélyebben hatol be a társadalom szövetébe.Jön a kalauzok és a házmesterek, a légósok országa. Tökéletesen sikerült kiírtani a magyar értelmiséget, a kultúrát a NER rendszerében. Ezekre legyünk büszkék? Ezek használnak minket golyófogónak? Ezek hisztiznek a magyar nép nevében? Szegény hazám! Szegény Európa! Züllött hordaként nyomulunk az elit klubba, ahol rajtunk kívül mindenki tud viselkedni. Nem csodálnám, ha kipenderítenének, mint a macskát.... Pedig a magyarok többsége nem ilyen. Csak a többségnek hazudott kisebbség, ez az élősködő banda látszik, mert az alja került felülre.Nem ezek felelősek elsősorban a nyomorunkért, hanem éppenséggel azok, akiknek tudásuk és lehetőségük lett volna másfelé irányítani a kevésbé műveltek? tájékozottak? gondolatait. De, ha az egész ország a fasizmus mellé állna is, ajkor is a fasizmus az emberi létezés legalja, amit milliók, egy egész nép sem tud legalizálni.

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X