Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Visszavágott az államtitkár a tanári szervezeteknek: "kimondottan álságos kijelentés"

"Kimondottan álságos kijelentés", hogy a kormány nem vesz részt szakmai egyeztetéseken - mondta Palkovics László oktatási államtitkár a Magyar Időknek, szakszervezetek és civil szervezetek kritikájára reagálva.

Forrás: Fülöp Máté
"A kormány mindenkivel egyeztet, aki hajlandó a párbeszédre. Van egy széles körű egyeztetési fórum, a Köznevelési Kerekasztal, ahova bármelyik szervezet eljöhet és elmondhatja a véleményét. Az említett szerveződések is kaptak tőlünk meghívót. Jöjjenek el, mondják el a gondolataikat" - így reagált Palkovics László a Magyar Időknek arra, hogy az elmúlt napokban a Pedagógusok Szakszervezete, a Tanítanék és a Civil Közoktatási Platform is felhívta arra a figyelmet: elmaradt a szakmai-társadalmi egyeztetést az iskolarendszer átalakításáról. Itt vannak az újabb részletek a 9 osztályos iskoláról: mindenkinek kötelező lesz

Ahogy arról vasárnap beszámoltunk, a Civil Közoktatási Platform szerint nem kínál alternatívát a kormány által beharangozott társadalmi egyeztetés az iskolaszerkezet átalakításáról. A szervezet közleményében azt írja, "a Civil Közoktatási Platform támogatja, hogy kezdődjék el a hazai iskolarendszer mára elavulttá vált struktúrájának reformja", ám azt a módot, ahogyan a kormány által beharangozott társadalmi vita most elkezdődik, alkalmatlannak tartják arra, hogy az iskolastruktúra kérdésében megfelelő módon támogassa egy jó döntés megszületését.

hirdetés
hirdetés

Palkovics László államtitkár úgy reagált: "kimondottan álságos kijelentésnek" tartja, hogy a kormány nem vesz részt szakmai egyeztetéseken.

"Emlékezzünk a Stádium 28 Kör közoktatási fórumára két héttel ezelőtt, amelyről az jelent meg néhány sajtótermékben, hogy az akadémikusok kinevették a kormányt. Az oktatási kormányzat minden fontos szereplője elment erre a rendezvényre, hogy beszéljen a szakmai ügyekről, de szakmai vitáról nem volt szó. Azt gondolom, hogy nem korrekt eljárás a Magyar Tudományos Akadémia mögé bújva politikai rendezvényeket szervezni – arról már nem is beszélve, hogy az egyetlen akadémikus, aki a vitához hozzászólt, én voltam" - mondta.

Nevetségessé tették az akadémikusok az Palkovics László államtitkárt és embereit
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X