Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Megint odacsaptak a kormánynak a tanárok: "csak a saját elképzelésüket bocsátják vitára"

3

Nem kínál alternatívát a kormány által beharangozott társadalmi egyeztetés az iskolaszerkezet átalakításáról - írja közleményben a Civil Közoktatási Platform.

Forrás: Fülöp Máté
"A Civil Közoktatási Platform támogatja, hogy kezdődjék el a hazai iskolarendszer mára elavulttá vált struktúrájának reformja. Olyan új iskolaszerkezetre van szüksége az országnak, amely a mostaninál sokkal magasabb szinten képes szolgálni az oktatással szembeni, a 21. századra lényeges mértékben megváltozott igények kielégítését" - áll a szervezet közleményében.

Azt írják, a jó döntés "elemi feltétele, hogy világosan álljon előttünk, hogy milyen alternatívákkal érdemes számolunk. A kormány 2017. március elején tett bejelentése azonban határozattan megadta, hogy az oktatáspolitikai irányítás mit javasol, és most ezen elképzeléssel összefüggésben kívánja megszervezni a társadalmi vitát".

hirdetés
hirdetés
Galló Istvánné: rémisztő a kormány bejelentése

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a kormány terve, hogy a nyolc évfolyammal működő általános iskola elé szerveződjön egy egyéves átmeneti, az óvodából az iskolai oktatásba vezető nevelési szakasz.

A Civil Közoktatási Platform - írják - azt a módot, ahogyan a kormány által beharangozott társadalmi vita most elkezdődik, alkalmatlannak tartja arra, hogy az iskolastruktúra kérdésében megfelelő módon támogassa egy jó döntés megszületését.

"A kormány egyetlen javaslatot, a saját elképzelését kívánja vitára bocsátani. Szó sincs változatokról, azok felmerülésének lehetőségéről. Szó sincs arról, hogy széles körű szakmai-tudományos előkészítésben lennének kidolgozhatók az érdemi alternatívák. Félő, hogy ismét a most már hét éve ugyanazon formában, antidemokratikusan szervezett „társadalmi egyeztetés” keretei között nyilváníthatunk majd véleményt, nyilván egymással szemben kijátszható, sokféle dicséretet, kritikát és javaslatot felvonultatva".

A szervezet azt javasolja, hogy az iskolastruktúra kérdésében kezdődjön "érdemi szakmai, szakmapolitikai döntés-előkészítési folyamat".

Hatalmas változás jön, kilencéves lesz az általános iskola: özönlenek a kommentek
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (3)

UI: Az viszont igaz, hogy a mai szülők 50% egyszer rá nem néz az ellenörzőre egész évben :) Tapasztalat... (Az 50%-nak a fele el sem tudja olvasni XD)

40 évesként ki merem jelenteni, hogy hülyeséget írsz. Én sem szerettem iskolába járni, iskolatársaim is örültünk, ha elmaradt egy oktatási nap, kedvesem is inkább melléjárt, vagy visszafordult félúton ha dolgoztak a szülei és két ellenőrzője volt :) Csak könnyebb a szépre és a jóra gondolni idősként, hogy BEZZEG MI VOLTUNK A HIBÁTLAN GYEREKEK, akikkel SOHA SEMMILYEN probléma nem volt. Aztán megkeressük a 7-8. os általános iskolai naplókat, mosolygunk, majd a középiskolain már szörnyűlködünk XD

Miért van az, hogy egyes országokban szeretnek a gyerekek iskolába járni, itthon meg nem. Szerintem olyan feltételeket kellene kialakítani ahol a gyermek úgy érzi, figyelmet, szeretetet kap és közben tanítják, nevelik. Ezen kellene az oktatást irányítóknak mélységesen elgondolkodni!

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X