Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Mikor derül ki, melyik középiskolába vették fel a diákokat?

Mikor derül ki, melyik középiskolába vették fel a negyedikeseket, hatodikosokat és nyolcadikosokat?

Forrás: Túry Gergely

A szóbeli felvételit is szervező gimnáziumokban és szakgimnáziumokban február 20-a és március 9-e között hallgatják meg a felvételiző diákokat.

hirdetés
hirdetés

Az intézményeknek március 10-ig kell nyilvánosságra hozniuk az ideiglenes felvételi jegyzéket, amely a diákok összesített eredményét és a középiskolák által összeállított rangsorban elfoglalt helyüket tartalmazza.

A szülők és a diákok - az eredmények ismeretében - március 16-án és 17-én módosíthatják a tanulói adatlapokat az általános iskolákban.

Így érdemes középiskolát választani: kinek való a topgimi, az alternatív iskola, a hatosztályos?

Ehhez módosító tanulói adatlapot kell kitölteni: új iskolát ilyenkor már nem írhatnak be, tanulmányi területet (vagyis tagozatot) nem törölhetnek, a sorrendet azonban megváltoztathatják. Új tanulmányi területet is meg lehet jelölni ilyenkor, de csak olyan intézményét, amely az eredeti jelentkezési lapon is szerepelt, és amellyel a szülő vagy az általános iskola már egyeztetett.

Ha ez megvan, már csak a postást kell várni: a középiskolák április 26-ig minden diákot és szülőt értesítenek a felvételről vagy az elutasításról.

A 2017-es középiskolai felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X