Visszavonul Hoffmann Rózsa

3

Visszavonul Hoffmann Rózsa a KDNP politikusa, volt oktatási államtitkár, így neve már nem szerepel majd a Fidesz-KDNP országos választási listáján, nem lesz parlamenti képviselő a választások után - tudta meg az ATV.

Forrás: MTI / Illyés Tibor

Az ATV emlékeztet arra, hogy a politikus 2010 júniusától 2013 februárjáig a humán csúcsminisztérium oktatásért felelős államtitkára volt. Vezetése alatt – 2010 augusztusától – kezdődött az állami szerepvállalás jelentős növelése az oktatás finanszírozásában, az önkormányzati iskolák egy részének állami kezelésbe vétele Orbán Viktor "évtizedes álma" alapján. De az új pedagógusi életpályamodell kidolgozása is Hoffmann Rózsa nevéhez kapcsolódik.

hirdetés
hirdetés

A diáktüntetések idején a posztot szétválasztották, a felsőoktatási államtitkár Klinghammer István, az ELTE korábbi rektora lett, Hoffmann Rózsa pedig a köznevelésért felelős államtitkár a 2014-es választásokig.

A 2014-es kormányalakításkor Czunyiné Bertalan Judit vette át Hoffmann Rózsától a köznevelésért felelős államtitkára posztot, de addigra az összes közoktatást érintő fontos döntést meghozták.

Hoffmann Rózsa ismét az oktatásról nyilatkozott

Az iskolarendszer egyedül nem képes az esélyek kiegyenlítésére, ezzel a problémával össztársadalmi szinten kell megküzdeni - nyilatkozta Hoffmann Rózsa, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője, volt köznevelési államtitkár a Magyar Hírlap szombati számában. A szakpolitikus úgy vélte: az integrált oktatás, a különböző hátterű gyerekek egyben tartása nem megoldás mindenre.

hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (3)

32100

Ugye tanítani megy valamelyik szakiskolába ped1-be sorolva. Aztán 26 órája mellett megírja a portfólióját, majd zömében ifjú tanítókból álló minősítők előtt megvédi, és bemutatja milyen csicsás IKT-órát tud tartani, csoportmunkával tűzdelve. Legalább személyesen is megismeri a rendszert, amit a pedagógustársadalomra zúdított.
Vagy mégsem? Az nem lehet, hogy kihagyja ezt a csodás lehetőséget!

AnonIren

Követendő példa lehetne a mai kormánytagoknak...

hamarabb kellett volna rózsika

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X