Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Kicsit későn, de jön a segítség a szakgimnáziumi tanároknak

Közel két hét telt el tanévkezdés óta - az OFI most kezdi tájékoztatni a pedagógusokat arról, mi is legyen az összevont természettudományos tárgyakkal.

Forrás: pixabay.com

Sebtében próbálja kidolgozni az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet a tanárokkal együtt a szakgimnáziumok összevont természettudományos tárgyát. Ennek érdekében Fejlesszünk együtt! címmel indítanak programot, melyet az MTA és felsőoktatási intézmények is támogatnak.

hirdetés
hirdetés

A program fontos eleme a szakgimnáziumi komplex természettudomány tantárgy bevezetésének a támogatása. Így a pedagógusokkal együttgondolkodva alakulhat az új tantárgy oktatása, amely lehetőséget teremt arra, hogy megújuljon a pedagógiai gyakorlat, problémaközpontúvá váljon a természettudományos oktatás és megteremtődjön a kapcsolat a tudományos eredmények és a hétköznapi felhasználás között - áll az OFI oldalán.

Alig több mint egy héttel a tanévkezdés előtt hirdették ki azt a rendeletet, mely tartalmazza az új tárgyat. Így nem sok idejük maradt a tanároknak arra, hogy felkészüljenek az új szakgimis tantárgyra.

Korábban több szakmai szervezet is aggodalmát fejezte ki az Eduline érdeklődésére azzal kapcsolatban, hogy az összevonás miatt a szakgimnáziumokban dolgozó fizika-, kémia-, földrajz-, biológiatanárok elbocsátás vagy átszervezés elé nézhetnek. Az is sok vitát váltott ki, hogy az összevont tárgy miatt nehéz dolga van annak a diáknak, aki valamely természettudományos tárgyból érettségizni szeretne.

Szakgimnáziumban oktatsz, esetleg oda jársz 9. évfolyamra? Írd meg az [email protected] címre, hogy megy eddig az összevont természettudományos tárgy oktatása. Köszönjük!

Nagyon sok hely maradt üresen a szakgimnáziumi és szakközépiskolai jelentkezés után
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X