Kitört a mosdóforradalom egy brit iskolában: szerintetek igazuk van a szülőknek?

Szabadságot a hólyagoknak! jelmondattal írt alá petíciót már 2600 diák Nagy-Britanniában, ahol a legbizarrabb iskolai botrányok törnek ki hétről-hétre. Itt egy újabb.

Forrás: AFP / Eberhard Grames

A Perth Grammar School diákjai szerint az igazgató megsértette alapvető emberi jogaikat, amikor olyan szabályt hozott, hogy óra közben tilos kimenni a mosdóba - írja a Daily Mail.

hirdetés
hirdetés

A diákok és szüleik szerint emiatt romlik a gyerekek teljesítménye, sokan pedig inkább nem isznak eleget, nehogy emiatt kellemetlen helyzetbe kerüljenek.

Az iskola azonban arra hivatkozik, hogy rengetegen mászkáltak ki óráról, ezért az igazgató csak a már eddig is létező házirendet erősítette meg, tehát a tanórát csak kivételes esetekben lehet elhagyni.

Nemrég egy szintén brit suli vezetése levélben kérte a szülőket, hogy ne pizsamában jelenjenek meg, amikor gyereküket viszik, egy másik angliai intézmény pedig arra szólította fel az apukákat és anyukákat, hogy lesznek szívesek nem a kapuban füvezni.

(x)

Sprechen Sie Deutsch?

A budapesti Osztrák Intézet intenzív nyári német nyelvtanfolyamokat indít, amelyek az ÖSD német nyelvvizsgára is felkészítenek.  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás



hirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X