Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Átadták az idei szakképzési díjakat, a nemzetgazdasági miniszter örül, hogy hozzájuk került a szakképzés

Tegnap adták át a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) Szakképzési Díját.

Forrás: túry

A díjakat három kategóriában adták át: Innováció kategóriában szakképzési díjban részesült a Mobilis Közhasznú Nonprofit Kft. a játékokkal és élményekkel a műszaki-természettudományos pályaorientációért pályázata, kooperáció kategóriában díjat nyert a győri Professio Fémipari és Szakképzési Klaszter a kézben tartjuk a jövőt pályázatával, motiváció kategóriában pedig a Hauni Hungaria Gépgyártó Kft. a pályaorientációs nyílt nap a gépipari szakmák és a duális képzés népszerűsítéséért nyert.

hirdetés
hirdetés

Különdíjat kapott a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara önismereti tréning, mint a szakképzésbe irányítás kiemelt eszköze pályázata. A győriek a szakképzés mellett olyan készségeket is fejlesztenek, amik az élet más területén is hasznosíthatók.

A díjátadón részt vett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is, aki beszédében elmondta, mérföldkő volt a szakképzésben, hogy tavaly átvette a gazdasági tárca a szakképzők fenntartását a Kliktől.

Varga beszélt arról, hogy a kormány a szakképzési rendszer átalakítása során a duális képzést erősítését preferálja. Jelenleg Magyarországon több mint 200 ezer diák tanul a nappali rendszerű szakiskolai oktatásban, a felnőttoktatás keretében pedig mintegy 15 ezren kapcsolódtak be a szakképzésbe 2015 szeptemberétől, 2016-ban további, több mint 5000 hallgató kezdte meg tanulmányait a felnőttoktatás keresztféléves képzésein.

Összesen egyébként harminc munka érkezett be a kamarához, amiből a zsűri – aminek az Eduline is tagja volt – választotta ki azt a 15-öt, amik közül hárman kaptak díjat a kategóriájukban.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X