Áder húga vezetheti majd a Klik utódját is

Pölöskei Gáborné kinevezésekor az intézményfenntartó átalakítása volt az egyik legfőbb feladata, de július után sem marad munka nélkül.

Forrás: Túry Gergely

Pénteken már tudni lehetett, hogy júliusban minden bizonnyal már az új, több kisebb egységre bontott állami intézményfenntartó rendszer kezdi meg a működését.

hirdetés
hirdetés

Érdekesség, hogy Pölöskei Gáborné még egy hónapja sem volt hivatalában, mikor Rétvári Bence államtitkár közölte, hogy meg fog szűnni a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ. Áder János húgának feladatairól akkor úgy fogalmaztak, hogy a legfontosabb a Klik működésének átalakítása lesz.. Rétvári bejelentése szerint azonban nem átalakulásra, hanem megszűnésre kell számítani.

A valóság ennél azonban árnyaltabb, a júliusban startoló új rendszerről fokozatosan kiadott információk szerint marad a széleskörű állami fenntartás, mely némi gazdasági mozgásteret enged a majd az iskoláknak. A rendszert kisebb egységekre bontják, melyen belül megmarad a tankerületi rendszer is, ettől azt várják, hogy a "döntések közelebb születnek az iskolákhoz", az oktatási tárca szerint így gördülékenyebb lesz a működés.

A Népszabadság szombati értesülése szerint nem ér véget Pölöskei Gáborné megbízatása júliussal, ugyanis továbbra is benne gondolkodik a kormány az újabb Klik vezetői posztján.

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X