Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

A diákok is "sztrájkot" tartanak jövő szerdán

1

A diákok kezdeményezése azon pedagógusok melletti kiállásra hívja a többi fiatalt, akik a polgári engedetlenséggel a felelősségre vonást kockáztatják.

Forrás: Túry Gergely

A Független Diákparlament tagjai is feltűnnek a szervezők között, ám ezúttal nem szervezeti kezdeményezésnek tűnik a diákok Facebook-on meghirdetett jövő hétre tervezett tüntetése. Lényegében a diákok ugyanazért vonulnának tiltakozni március 30-án reggel 8 és 9 között, mint amiért a Civil Közoktatási Platform és a Tanítanék Mozgalom: nem kért bocsánatot a kormány az oktatás helyzete miatt az érintettektől, valamint nem teljesült a CKP 12 pontos követelése sem.

hirdetés
hirdetés

Gyetvai Viktor szervező arra buzdítja társait, hogy egy kakaóval, kávéval és reggelivel vonuljanak az iskolák elé, a tiltakozás alatt pedig beszélgessenek az oktatás problémáiról. Az esemény felhívása

Diáktársaink!

Sokan már érzékelhetitek, hogy az oktatási rendszer jelen formájában nem készít fel minket a XXI. századi élet kihívásaira!

A március 15-én meghirdetett határidőig nem kértek bocsánatot a hatalom képviselői, és nem ültek le hiteles szereplők egyeztetni a 12 pontról a szakma képviselőivel.

A tanárainktól elvették a jogszerű sztrájk lehetőségét, de ők bátorságukat összeszedve úgy döntöttek, hogy 2016. március 30-án, szerdán délelőtt 8 és 9 óra között polgári engedetlenség formájában fejezik ki a változtatás iránti igényüket és az oktatási rendszerrel szembeni ellenérzésüket.

Most rajtunk a sor: DIÁKSZTRÁJKra hívjuk minden Diáktársunkat ugyanebben az időpontban, így mi is kinyilváníthatjuk a véleményünket!
Merjünk bátrak lenni, álljunk ki másokért, tanárainkért, de magunkért is, mert ez rólunk szól!

Szerda reggel suliba menet állj meg Te is az iskolád bejáratánál 1 órára és beszélgess barátaiddal, osztálytársaiddal, tanáraiddal, formáljatok élőláncot az iskola köré, vagy krétával írjátok le az épület előtt az általatok fontosnak tartott problémákat!
Mutassuk meg közösen, hogy MI is itt vagyunk, a MI véleményünk is számít és a MI jövőnket próbálják elvenni, mikor szakmailag megalapozatlan és elhamarkodott döntéseket hoznak!

Ajánlott viselet: kockás ing :)

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X