Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Palkovics üzent a tiltakozásra készülő tanároknak

Arról is beszélt, mi várható akkor, ha polgári engedetlenségben vesznek részt a tanárok.

Lejárt a határidő, és a kormány nem teljesítette a Tanítanék Mozgalom követeléseit, így ma délben valószínűleg bejelentik a polgári engedetlenséget.

hirdetés
hirdetés

Ennek keretében jövő szerdán 8-kor egy órára felfüggesztik a munkát a tiltakozók, és demonstrálnak az iskolák előtt.

Tegnap este az ATV Egyenes beszéd című műsorában volt vendég Palkovics László oktatási államtitkár. A vadsztrájkkal kapcsolatban elmondta, legfeljebb annyi bántódása lehet a résztvevő tanároknak, hogy az elmaradt órákat be kell pótolniuk.

Tegnap a PSZ is elmondta a véleményét a 30-i akcióról.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy jelenleg is a GDP 6 százalékát költik oktatásra – ez a tiltakozók egyik követelése – csak „nem mindegy, hogy számoljuk”. Ez utóbbi megjegyzés valóban lényeges, ugyanis az OECD másként számolhat, erről részletesebben itt írtunk.

A Klik megszűnéséről is beszélt, de a mostani fenntartó helyén létrejövő szervezetről sok konkrétumot még nem tudott elmondani. Úgy fogalmazott, hatóság helyett szolgáltatót szeretnének.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X