Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Palkovics üzent a tiltakozásra készülő tanároknak

Arról is beszélt, mi várható akkor, ha polgári engedetlenségben vesznek részt a tanárok.

Lejárt a határidő, és a kormány nem teljesítette a Tanítanék Mozgalom követeléseit, így ma délben valószínűleg bejelentik a polgári engedetlenséget.

hirdetés
hirdetés

Ennek keretében jövő szerdán 8-kor egy órára felfüggesztik a munkát a tiltakozók, és demonstrálnak az iskolák előtt.

Tegnap este az ATV Egyenes beszéd című műsorában volt vendég Palkovics László oktatási államtitkár. A vadsztrájkkal kapcsolatban elmondta, legfeljebb annyi bántódása lehet a résztvevő tanároknak, hogy az elmaradt órákat be kell pótolniuk.

Tegnap a PSZ is elmondta a véleményét a 30-i akcióról.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy jelenleg is a GDP 6 százalékát költik oktatásra – ez a tiltakozók egyik követelése – csak „nem mindegy, hogy számoljuk”. Ez utóbbi megjegyzés valóban lényeges, ugyanis az OECD másként számolhat, erről részletesebben itt írtunk.

A Klik megszűnéséről is beszélt, de a mostani fenntartó helyén létrejövő szervezetről sok konkrétumot még nem tudott elmondani. Úgy fogalmazott, hatóság helyett szolgáltatót szeretnének.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X