Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Így derülhet ki, hányan vettek részt a tegnapi sztrájkban: az már biztos, hogy sokan

2

Országszerte rengetegen vehettek részt a tanár-diák sztrájkban, bár pontos számot annak ellenére sem kaptunk eddig, hogy a Klik állítólag sok helyen bekérte a naplók adatait. Egy térképes összesítés még készül.

Forrás: Facebook

Közel ezer komment érkezett ahhoz a poszthoz, ami a tegnapi tanár-szülő sztrájk Facebook-oldalára került ki.

hirdetés
hirdetés

Itt arra szólítják fel a tiltakozókat, hogy írják le, az ő osztályukban hányan hiányoztak. A térképen már közel 300 iskola neve szerepel. Úgy tűnik, hogy ez lesz az egyetlen, hellyel-közzel hiteles összesítés arról, hányan maradtak tegnap otthon.

Bár úgy tudjuk, hogy a Klik egyes körzetekben bekérte a hiányzásról szóló adatokat az iskoláktól, egyelőre nem adtak ki erről semmit.

Amíg a rendkívül időigényes, térképre vitt összesítés nem készül el, addig nem nagyon lehet tippelni sem a számokra, de hogy rengetegen vettek részt a sztrájkban, az egészen biztos. A 444.hu összeszedte a nagyobb vidéki lapok írásait a témában, és ebből kiderül, hogy országosan nagyon sokan vettek részt.

Tegnap Puskás Krisztina, az esemény egyik szervezője az Eduline-nak délelőtt még úgy nyilatkozott, hogy túlszárnyalta a résztvevők száma az előzetes elképzeléseiket.

Az adatokkal kapcsolatban megkerestük a Kliket, amint megtudunk valamit, közöljük.

Itt nézhetitek meg, mit csináltak a tiltakozó diákok iskola helyett. Itt pedig minden friss hírt megtaláltok a tiltakozásokról.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (2)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X