Óriási felfordulás lesz holnap az iskolákban

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy jelentős számú diák fog hiányozni az iskolákból országszerte.

Forrás: Shutterstock

Több szülőtől is úgy értesültünk, hogy bizonyos iskolákban szinte teljes osztályok fognak hiányozni. Ezt vidéki és fővárosi iskolába járó gyerekek szülei is megerősítették.

hirdetés
hirdetés

Más viszont egyelőre nem hallott arról, hogy sokan csatlakoztak volna a „Nem leszek suliban” elnevezésű akcióhoz. Ők ezért nem biztos, hogy otthon tartják a gyereküket. Beszéltünk olyan tanárral, aki csak kíváncsian várja, mi történik hétfőn, ugyanis senki sem verte nagy dobra az iskolában, hogy készül-e tiltakozni.

Az egyik budapesti gimiben ilyen szórólapokkal hívnak tiltakozni.

Az egyik szervező az Eduline-nak korábban azt mondta, nem nagyon lesz olyan iskola az országban, ahonnan ne lenne legalább egy csatlakozó.

Arra számítanak a szervezők, hogy egyes iskolákban akár a diákok fele is hiányozhat.

Az biztos, hogy a Facebook-csoport csatlakozói alapján több tízezer gyerek marad otthon holnap, vagy él a felkínált, iskolán kívüli programokkal.

(x)

Hogyan lehetsz egyetemista, ha nincs 280 pontod?

A Metropolitan Egyetem lehetőséget kínál számodra, hogy ősztől Te is diplomát adó képzésben tanulhass. Akkor is, ha nincs 280 pontod. Tudj meg többet!  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X