Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Küszöbön a sztrájk, Mendrey szerint ez az egyetlen lehetőség

2

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) nem vesz részt a kormány által szervezett köznevelési kerekasztal tárgyalásain - közölte Mendrey László, a szervezet elnöke hétfőn, Budapesten. Azt is elmondta, nem lát más megoldást, mint a sztrájkot.

Forrás: Túry Gergely

A PDSZ XII. kongresszusa után megtartott sajtótájékoztatón Mendrey László azt mondta, a szervezet nem tartja legitimnek a köznevelési kerekasztalt, mivel annak munkájában túlnyomó többségben kormánytól függő, kormány közeli szervezetek vesznek részt.

hirdetés
hirdetés

Elmondta, a PDSZ nem kíván "díszellenzékként" jelen lenni a tárgyalásokon.

Mendrey László szólt arról is, nem lát más megoldást arra, hogy a kormány "észhez térjen", mint a sztrájkot.

A hatékony sztrájk érdekében szükséges legalább a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a PDSZ együttműködése, ezért a kongresszus ismételten megfogalmazott egy felhívást, hogy "nyissák össze a PSZ, illetve a PDSZ sztrájkbizottságát", továbbá azt kérik a PSZ-től, mondja fel a 2013. évi sztrájkbizottsági megállapodást és az abban foglalt moratóriumot, amely szerint ameddig tárgyalnak a kormánnyal, addig nem hirdetnek sztrájkot.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (2)

Tass Gyula

Orbán Viktornak ugyanaz a problémája, mint a talpig becsületes népéért élő államférfiaknak : Ő hiába nemLOP, --- ha a rogán-lázár-mészáros-vajna-garancsi fajta lények LOPNAK ! Ezért egészen biztosan Ő találhatta ki, hogy pénzeli a pedagógusok vezette országos elégedetlenséget. Cserébe elvárhatja, hogy a magyar népnek visszaadott lopott vagyonok beérkezése után ezeket a hazaárulókat törvényesen felakasszuk !!!

István Péter

Igen, a megbízók és finanszírozók már nagyon sürgetik a liberális bolsevik szakszervezeteket és a más ügynököket. Viszont, az uszítás és a rombolás helyett, nagyon aktuális volna a demokrácia alapjainak az alapos áttanulmányozása.

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X