Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Kivéreztetik a szakképzőket? Nem csak a Klikhez tartozó igazgatók lázadnak

2

Nem csak a Klik fenntartása alá tartó iskolákban jeleznek komoly gondokat a tanárok. Az Origónak egy szakképző igazgatója névvel vállalta, hogy beszélt a gondokról. Szerinte kivéreztetik a szakképzőket.

Forrás: hvg.hu

Az Ajkai Szakképző Iskola és Kollégium, Bánki Donát Intézménység igazgatója, Nagy Zoltán a portálnak elmondta, hogy ezentúl nem képezhetnek logisztikai ügyintézőket, mert a kormány szerint nincs rájuk szükség a térségben.

hirdetés
hirdetés

Bár a Bánki egyházi fenntartású, az állam maga dönthet arról, hol, mennyivel támogatja a szakképzést, a tanulók után kieső normatívát pedig az egyház képtelen saját forrásból pótolni.

Mondjátok el ti is, mit gondoltok!
Sziasztok! A véleményetekre vagyunk kíváncsiak. Diákként mit gondoltok arról, hogy egyre több tanár tiltakozik az oktatás helyzet miatt? Ti mit éreztek ebből a mindennapokban? Milyen a légkör az iskolátokban? Ha van bármi, amit a témában el szeretnétek mondani, az [email protected] e-mail címre várjuk a hozzászólásokat. Köszönjük!

Emiatt Nagy is aláírta a hermanosok által indított petíciót. A portál arról ír, hogy nyolc intézményvezetőt kerestek meg, de csak egy volt hajlandó arccal és névvel vállalni a szereplést.

Az igazgató elmondta, a diákoknak jövőre szakmai érettségit kell tenniük, miközben egyes szaktárgyak vizsgakövetelményei még mindig nincsenek kidolgozva.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (2)

N.Katka

Kedves Anikó! A héten jelent meg a Magyar Közlönyben. Sok mindent nem tartalmaz.

Sindely Anikó

A szakmai érettségi követelményeire nagyon kíváncsi lennék, mert jövőre elvileg aszerint kellene a vizsgát letenni. De úgy tudom, hogy a változásnak két évvel előbb meg kell jelennie, hogy legyen idő a felkészülésre.(A közismereti tantárgyaknál ez teljesült) Ahhoz képest jól állunk, hisz néma csend, senki nem tud semmit.Vagy lehet csúszni fog?

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X