Kitettek egy fotót magukról a lányok, azóta rendőrök védik az iskolájukat

Tiltott szóra utaltak a lányok egy fotón, ezért rasszistának kiáltották ki őket. Az amerikai iskolában megoszlanak a vélemények, hogy tényleg súlyos hibát vétettek-e a lányok, vagy az egész csak egy ártatlan tréfa volt. Most ott tart az ügy, hogy rendőrök védik az iskolát.

A Phoenix-i Desert Vista High School tanulói a pólójukra írt egy-egy betűből írták ki, hogy „A legjobb osztály, amit valaha láttak, 2016”.

 

hirdetés
hirdetés

Később néhány diák felfedezte, hogy ki tudják írni az Egyesült Államokban csak „N betűs szóként” ismert kifejezést, persze csak utalva rá.

 

Ez is bőven elég volt ahhoz, hogy óriási botrányt okozzon a fotó. A helyi lapoknak megszólalók rasszistának tartják a lányok viccesnek szánt gesztusát. Az iskola vizsgálatot ígért, addig pedig 5 napos felfüggesztést kaptak az érintett diákok.

 

Az iskola diákjai, amint elterjedt a hír, kampányba kezdtek, hogy megmutassák, nem mindenki bunkó és rasszista arrafelé.

Ugyanakkor olyanok is voltak, akik szerint fel lett fújva az ügy, és a lányok tette tényleg csak ártatlan tréfa volt. Ezt egy fekete tanuló is így gondolta, aki véleménye miatt a kamera előtt szólalkozott össze társaival.

 

A botrány miatt mindenesetre megerősítették az iskola rendőri védelmét.

(x)

Sprechen Sie Deutsch?

A budapesti Osztrák Intézet intenzív nyári német nyelvtanfolyamokat indít, amelyek az ÖSD német nyelvvizsgára is felkészítenek.  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X