Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Húsz év után elküldenék az algyői iskola igazgatóját

Mintha Algyőn is ugyanaz történne, mint a Budai Nagy Antal Gimnázium esetében: elutasították az általános iskola igazgatójának pályázatát, így 20 év után távoznia kell. Posztjára egy olyan embert akart kinevezni az Emmi, akinek nincs meg a szakvizsgája sem.

Forrás: Shutterstock

Indoklás nélkül utasította el az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola vezetőjének újabb igazgatói pályázatát az Emberi Erőforrások Minisztériuma - írja a Délmagyarország. A lap szerint Iván Zsuzsanna 20 évig vezette az intézményt, a tanárok, a szülők és a diákönkormányzat is őt támogatta, ezért most nagy a felháborodás.

hirdetés
hirdetés

"Az önkormányzat, a tanárok és a szülők munkájának köszönhető, hogy az iskola a semmiből a régió legelismertebb ökoiskolája lett. Iván Zsuzsanna 20 évig vezette az iskolát, ha alkalmatlan a feladatára, hamarabb leváltották volna. Algyőt a rendszerváltás óta a harmadik polgármester vezeti: az önkormányzatnak is mindig jó volt a kapcsolata az intézménnyel" – magyarázta Bezdán Mihály, az iskola szülői szervezetének egyik vezetője.

Iván Zsuzsanna pályázatát a 33 fős tantestületből 30-an támogatták, a szülői szervezet is egyhangúlag támogatta, és a diákönkormányzat is kiállt mellette, írja a lap.

Az Emmi idén írt ki 5 évre szóló határozott idejű pályázatot az iskola igazgatói posztjára. A korábbi mandátumát kitöltő igazgatónőn kívül még egy ember pályázott a vezetői posztra. Gondáné Pál Ildikó nem tagja az iskola tanári karának, de a lap szerint egyelőre nincs meg a közoktatási vezetői szakvizsgája, de erről azt mondta: nem kizáró ok.

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, a Budai Nagy Antal Gimnáziumban történtek miatt még az utcára is vonultak a diákok és a szülők. Ott is elutasították ugyanis a szülők által támogatott igazgatónő pályázatát, hogy helyette egy másik jelöltet, Czunyiné Bertalan Judit állítólagos ismerősét ültessék a vezetői székbe.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X