Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Újabb vizsgabotrány New Yorkban: tanárok súgtak diákoknak a vizsgán

Újabb csalási botrány robbant ki New Yorkban: ezúttal egy brooklyni általános iskola pedagógusait vádolják azzal, hogy megmondták tanítványaiknak a központi felmérő helyes válaszait – számolt be a Huffington Post.

hirdetés
hirdetés

A Public School 94 tanárai állítólag azért csaltak, mert a jó teszteredményekért cserébe kisebb osztályokat és kevesebb nem angol anyanyelvű diákot ígértek nekik. A pedagógusokat saját kollégáik jelentették fel, az oktatási hatóság pedig azonnal vizsgálatot indított az intézményben.

Az utóbbi időben maguk a diákok jelezték több New York-i iskolából, hogy a tanárok segítettek nekik a teszt kitöltésében. Tavaly ősszel tömegesen buktak le washingtoni és pennsylvaniai pedagógusok is, mert puskázásra bátorították a diákokat, vagy megmondták nekik a helyes megoldásokat.

Atlantában tavaly összesen 179 tanárt gyanúsítottak meg azzal, hogy részt vettek a 2001 óta tartó csalássorozatban. Mint kiderült, több tucat iskolában a pedagógusok töltötték ki a diákok szintfelmérő tesztjeit, vagy utólag kijavították a hibás válaszokat. Negyvennégy pedagógust bocsátottak el a botrány miatt – összefoglalónkat itt olvashatod.

 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X