Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Egy középiskola, ahol többet kell fizetni egy félévért, mint a Harvardon

Central Regional High School: kétszer annyiba kerül egy tanév, mint a Harvardon
Central Regional High School: kétszer annyiba kerül egy tanév, mint a Harvardon
Forrás: Berkeley Patch

Kétszer annyiba kerül egy tanév az Egyesült Államok egyik legdrágább középiskolájában, mint a Harvard orvosi karán – adta hírül a Huffington Post.

hirdetés
hirdetés

A 112 ezer dolláros, vagyis 25 millió forintos összeg sem a szülők pénztárcáját, sem a New Jersey állambeli Seaside Park nevű város költségvetését nem kíméli - a település vállalta, hogy negyven diák tanulmányait finanszírozza a Central Regional High Schoolban. Ez azt jelenti, hogy összesen 4 és fél millió dollárt, azaz 1 milliárd forintot fizettek be a tanév elején.

A város lakói pazarlásnak tartják a horribilis tandíjak kifizetését. Többen úgy vélik, tizedennyibe került volna a szomszédos iskolakerület gimnáziumába beíratni a diákokat - a két város között azonban néhány éve megromlott a kapcsolat, ezért nem szívesen küldik oda a középiskolásokat.

New Jersey egyébként azok között az államok között van, ahol a legtöbbet költik a diákok taníttatására. Itt az egy főre jutó költség hatvan százalékkal magasabb az országos átlagnál. Az Egyesült Államok legdrágább középiskoláiról készített galériánkat itt nézhetitek meg.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X