Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Egy középiskola, ahol többet kell fizetni egy félévért, mint a Harvardon

Central Regional High School: kétszer annyiba kerül egy tanév, mint a Harvardon
Central Regional High School: kétszer annyiba kerül egy tanév, mint a Harvardon
Forrás: Berkeley Patch

Kétszer annyiba kerül egy tanév az Egyesült Államok egyik legdrágább középiskolájában, mint a Harvard orvosi karán – adta hírül a Huffington Post.

hirdetés
hirdetés

A 112 ezer dolláros, vagyis 25 millió forintos összeg sem a szülők pénztárcáját, sem a New Jersey állambeli Seaside Park nevű város költségvetését nem kíméli - a település vállalta, hogy negyven diák tanulmányait finanszírozza a Central Regional High Schoolban. Ez azt jelenti, hogy összesen 4 és fél millió dollárt, azaz 1 milliárd forintot fizettek be a tanév elején.

A város lakói pazarlásnak tartják a horribilis tandíjak kifizetését. Többen úgy vélik, tizedennyibe került volna a szomszédos iskolakerület gimnáziumába beíratni a diákokat - a két város között azonban néhány éve megromlott a kapcsolat, ezért nem szívesen küldik oda a középiskolásokat.

New Jersey egyébként azok között az államok között van, ahol a legtöbbet költik a diákok taníttatására. Itt az egy főre jutó költség hatvan százalékkal magasabb az országos átlagnál. Az Egyesült Államok legdrágább középiskoláiról készített galériánkat itt nézhetitek meg.

(x)

A nyelvvizsga, ahol nem változnak a követelmények

Ősszel több nyelvvizsgarendszer is a hazai és a nemzetközi elvárásokhoz igazította feladatait. Létezik azonban olyan nyelvvizsga…  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X