Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Videó: rappelve küldik vizsgázni a diákokat

Meglepő videóklipet készített a St. Louis-i Jennings High School tanári kara: rappelve mesélik el tanítványaiknak, miért is jó nekik, ha jelentkeznek az év végi központi vizsgákra. Az akció elérte a célját: több diák a videó hatására döntött úgy, mégis részt vesz a megmérettetésen – számolt be a Huffingon Post.

Részlet a nem mindennapi videóból
Részlet a nem mindennapi videóból
Forrás: YouTube
hirdetés
hirdetés

A felvétel elkészítésére azután szánták el magukat a pedagógusok, hogy a gimnáziumban évről évre egyre kevesebb diák jelentkezett a központi állami felmérésre. Miután semmilyen rábeszélés nem hatott, a tanárok úgy döntöttek, hogy egy teljesen más szemszögből, a diákok nyelvén próbálják meg elmagyarázni a vizsga előnyeit.

Körülbelül egy tucat tanár jött össze a forgatás kedvéért. A négyperces klip szövegét saját maguk írták, és a vizsgák jelentőségére igyekeznek felhívni a figyelmet. A tesztek egyébként a 2008-ban indult Missouri Assessment Program részét képezik, amely során azt rögzítik, milyen eredménnyel zártak a tanulók a kurzusokon, és milyen hatékonysággal tanítanak az oktatók.

A videó a hónap elején debütált, és óriási ováció követte. Mint a kilencszáz diák állva ünnepelte a tanárokat, és többen megígérték, hogy jelentkeznek a vizsgákra, pedig korábban hallani sem akartak róla. Rappelve mondják fel a tananyagot egy amerikai iskola diákjai – a furcsa módszerről itt láthatsz videót.

(x)

Sprechen Sie Deutsch?

A budapesti Osztrák Intézet intenzív nyári német nyelvtanfolyamokat indít, amelyek az ÖSD német nyelvvizsgára is felkészítenek.  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X