Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Milyen büntetéstől rettegnek leginkább a diákok?

Vége a szobafogság és a zsebpénzmegvonás korának: egy friss tanulmány szerint a tinédzserek a mobiltelefonjuk elkobzását tartják a legsúlyosabb büntetésnek. Az egyik telekommunikációs cég által kezdeményezett felmérés során megkérdezett 11 és 18 év közötti diákok 15 százaléka válaszolta azt, hogy akkor szenved a legjobban, ha a szülei elveszik tőle a mobiltelefont – adta hírül a The Telegraph.

hirdetés
hirdetés

Azok körében pedig, akik smartphone-t, iPhone-t vagy Blackberryt használnak, még magasabb ez az arány: 80 százalékuk retteg attól, hogy elkobozzák az elektronikus kütyüjét. A megkérdezett tinédzserek hatoda mondta azt, hogy az elmúlt egy évben legalább havonta egyszer elvették tőle a telefont. A szülők leggyakrabban azért büntették így a gyerekeiket, mert sokallták a telefonszámlán szereplő összeget.

A felmérés során a cég mintegy négyezer diákot és szülőt kérdezett meg. A tanulmány szerint minden tizedik diák ötletes módon próbálja meg kikerülni a „mobilnélküliséget”: a szülők tudta nélkül egy második készüléket is vásárolnak, hogy a büntetés alatt is tudják tartani a kapcsolatot a külvilággal. Ma már a tinédzserek 90 százalékának van mobiltelefonja, legtöbbjüknek ráadásul ez a legértékesebb személyes tárgya.

A felmérésből kiderül, hogy a szülők más elektronikus kütyüktől, például az MP3 lejátszótól és a laptoptól is előszeretettel fosztják meg ideiglenesen a gyereküket, ha büntetésre kerül sor. Megverte, majd órákra a szekrénybe zárta lányát egy kaliforniai édesanya – a kegyetlen büntetésről itt olvashatsz bővebben.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X