szerző:
Eduline

Betiltotta egy angol iskola a Valentin-napi képeslapokat, hogy megvédje diákjait az esetleges visszautasítás miatt keletkező "érzelmi traumától".

A dél-angliai Weston-super-Mare-ban lévő iskola igazgatója tájékoztatta mind a 430 diák szüleit, hogy a szerelmesek napján elkobozzák az üdvözlőlapokat, mert "az öt és tizenegy év közötti gyermekek még nem elég érettek ahhoz, hogy megbirkózzanak a visszautasítással, és ez a tanulásukra is rossz hatással lehet".

A szülők azonban felzúdultak. A Daily Mail című napilapnak nyilatkozva egy apa elmondta, hogy véleménye szerint az iskolában eltöltött idő a szociális kapcsolatok kiépítése szempontjából is nagyon fontos. Mint hozzátette, "a gyerekek bármilyen korban beleszerethetnek egymásba. A Valentin-nap csak segítheti őket, hogy többet megtanuljanak a szerelemről".

Ann Widdecombe konzervatív képviselő is bírálta az iskola döntését. "A Valentin-napi hagyomány csupán egy kis szórakozás, amely a gyerekeknek ebben a korban még egyáltalán semmit sem jelent" - fejtette ki.

A britek nagy része február 14-én üdvözlőkártyát küld az ismerőseinek, amelyben kifejezi szeretetét vagy bevallja eddig titkolt érzelmeit.


mti