Közoktatás Eduline

A legszebb és legrosszabb időszak egyben: azok a bizonyos gimnáziumi évek

Elolvasom

Azt szokták mondani, a gimnáziumi időszak a legjobb része az ember életének. És igen, visszatekintve tényleg jó is volt: szabadság, hormonok, az első tapasztalatok kora, de legyünk őszinték, végigcsinálni nem volt olyan jó buli. Az állandó önértékelési problémák mellett persze meg kellett felelni a tanárnak, a szülőnek, a rendszernek, mindenkinek, aki csak észreveszi a létezésed. Nem, kérem szépen, gimnazistának lenni tényleg nem olyan jó buli.

Közoktatás Eduline

Vámpírok az iskolában is

Elolvasom

Stephenie Meyer Alkonyat-könyveinek akkora sikere van, hogy megint előjött az utoljára a Harry Potter könyvek kapcsán kirobbant vita, miszerint nem kéne-e valahogy aktualizálni az iskolai irodalomórákat és bevenni ezeket a sikerkönyveket a tananyagba. Néhány napja a brit The Times blogjában indult heves vita egy ismert amerikai oktatási szakértő írása nyomán arról, hogy mennyire tekinthető a modern Rómeó és Júliának a romantikus vámpír-történet.

Közoktatás Eduline

Életrajzok

Elolvasom

Magyar és külföldi költők, írók élete és munkássága - részlet: Ady legjobb barátja Móricz Zsigmond volt, egy költői levelet (episztolát) írt, amiben ars poeticáját fogalmazta meg: