szerző:
Edupress

Lejjebb csúszott a Financial Times október 5-én közzétett európai intézményi listáján a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE), mely még mindig egyedüliként képviseli Magyarországot az üzleti képzések rangsorában - írja az Origo. 2007-ben ugyan még a 36. helyen szerepelt a BCE, tavaly a 43. lett, idén pedig be kell érnie a 44. hellyel, a legjobb gazdasági felsőfokú képzést nyújtó intézmények között.Európa legjobb üzleti képzése a 16 európai ország együttes képzéseként megvalósuló CEMS-program lett.

A CEMS-programot a francia HEC követi a rangsorban, őt pedig a páneurópai ESCP Europe, a brit London School of Economics, majd a francia Essec. A Financial Times listáján 50 üzleti képzés szerepel. A BCE MSc in Business Administration nevű üzleti mesterprogramjával került fel a listára, mely a költségeket is vizsgáló rangsorban a 27. helyen szerepel.

A Corvinus mellett egy kelet-európai intézmény került fel a listára: a lengyel Kozminski egyetem először szerepel ugyan a rangsorban, de rögtön 36. helyen debütált

edupress