szerző:
Edupress

Az Autodesk Inc. megújította a mérnöki és tervezői diákközössége, a Student Engineering and Design Community honlapját. Számos előnyös funkcióval bővült az oktatási portál kínálata, amely szem előtt tartja a diákok és tanáraik igényeit egyaránt. A több mint 350 ezer regisztrált felhasználó körülbelül 650 ezer példányt töltött le a díjnyertes Autodesk 3D tervezőszoftverekből.

©
Az új megjelenés és a közösségi funkció mellett számos népszerű, hasznos opcióval bővült a honlap kínálata. Ilyen például az irányított tanmenet, amely végigvezeti a felhasználókat a tervezési folyamaton és a tervezőszoftverek használatának lépésein. A honlap új elemei között említhető a Közösségi TV is, amelyen a felhasználók bemutathatják egymásnak a munkáikat, és még ismertebbé tehetik a diákközösséget a Google-YouTube hálózaton. Szintén a fejlesztések közé sorolható az átfogó álláskeresővel, munkaadói profilokkal és karrier-tanácsadással foglalkozó "Karriercenter" is.

Az új honlap biztosítani kívánja a diákok számára a tervezési folyamat elsajátításához és a sikeres karrierhez szükséges nélkülözhetetlen eszközöket és információkat. Az oktatók számára pedig azért hasznos a portál, mert hozzáférhetnek szoftverekhez, tananyagokhoz, illetve a szakmabeli karok fórumaihoz.

Az Autodesk elkötelezte magát amellett, hogy hatékony 2D és 3D tervezőszoftverei, valamint innovatív programok és erőforrások rendelkezésre bocsátása révén világszerte támogassa a felsőoktatási vívmányokat és az élethosszig tartó tanulást. Az általa kínált 2D és 3D megoldások kiválóan hasznosíthatók az oktatásban és a tanulásban, a gépipar, a gépészeti tervezés, az építészet, a kivitelezés, az építőmérnöki tervezés, valamint a média és a szórakoztatóipar területén egyaránt.

Az Autodesk a jövő mérnökeit, építészeit és tervezőit segíti, hogy az osztálytermekben és azokon kívül elérhető legjobb digitális prototípus-készítő eszközökkel ötleteiket még megvalósításuk előtt megtapasztalhassák. Létrehozta a Student Engineering & Design közösséget, amely lehetővé teszi, hogy a diákok letöltsék az Autodesk szoftverek ingyenes verzióját, valamint a kapcsolódó oktatóanyagokat. A tagoknak - a közösség egész világot behálózó kapcsolatrendszere jóvoltából - lehetősége nyílik munkát és szakmai gyakorlatot keresni, valamint tanulhatnak a világ számos más pontján dolgozó oktatóktól és szakemberektől is, bemutathatják legjobb munkáikat, és részt vehetnek az online képzésekben.

(www.edupress.hu)