szerző:
Eduline

Milyen az egyetemi élet Sopronban? Hol érdemes lazítani a belvárosban? Kiss Rebekát, a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karának harmadéves német nemzetiségi óvodapedagógus hallgatóját kérdeztük.

Milyen volt az első éved?

Az első év nagyon hamar eltelt, sok új embert megismerhettem, és kellett idő, mire belerázódtam az egyetem világába. Nem voltak témazárók, nekem kellett beosztani a tanulásra szánt időmet, hiszen itt már csak a félév végén várt ránk a rettegett vizsgaidőszak. A közös Tabu partyk és filmnézések, az első vizsgaidőszak, amelyre közösen hajnalig tanultunk, számomra maradandó élményt nyújtottak.

Kiss Rebeka

Milyen elvárásokkal érkeztél az egyetemre, ebből mi az, amit megkaptál? Mi az, amin változtatni lehetne?

Igazából nem voltak elvárásaim az egyetemi élettel kapcsolatban, nagyon sokat önállósodtam az itt eltöltött évek alatt, betekintettem a munka világába is a tanulás mellett. A kollégiumban köttetett barátságok azok, amelyeket kiemelnék. A közösségi programokban lehetne mit változtatni, kicsivel többet szervezni, mint ami megvalósult a három évem alatt.

Campusportré
Cikksorozatunkban utánajárunk, hol lazítanak, buliznak, pihennek, kirándulnak a különböző egyetemek és főiskolák hallgatói. Mit szeretnek az alma materben, és min változtatnának? Hol szoktak ebédelni, sportolni, barátokkal találkozni? Hetente egyszer mikrofonvégre kapunk egy-egy hallgatót.

Igénybe veszed az egyetemi sportolási lehetőségeket?

Igénybe vettem volna, de eddig a félévig nem volt ezen a karon ilyenre lehetőség. Esténként, ha van rá időm, szoktam futni és zenére tornázni. Most azonban indult sportolási lehetőségként Fitball, amire minden kedd este lehet menni.

Melyik a kedvenc helyed a campuson?

Az épülethez tartozó kert, hiszen ilyenkor tavasszal virágokban pompázik. Rengeteg pad található ott, ahol igazán ki tudok kapcsolódni.

©

Hol szoktál ebédelni? Milyen jó helyek vannak az egyetem környékén?

Inkább a környékén, szerencsére a közelben van egy fantasztikus kajálda, ami hallgatóbarát árakkal vár minket. A kar szinte a város központjában van, így bármilyen napi menüs hely könnyen elérhető. Egyik kedvencem a Kocka bistro és a Juicy Lucy.

Hova jártok bulizni?

Szívesen veszek részt az egyetemi kollégiumi bálon és a gólyabálon, ezeken kívül szívesen járok a Schmauzer sportsörözőbe futballmérkőzések lelkes szurkolójaként.

Kirándulás, kikapcsolódás? Mit ajánlasz Sopronban?

Inkább a kulturális helyeket preferálom és a kávéházakat, a kilátókat, amelyből itt Sopronban elég sok van, de ha koncertre vágyom, akkor a Hangár Music Gardent és a Búgócsigát keresem fel.

Egy saját magunk által tervezett pihenőt építettünk a campus elé

Milyen egy kurzushét a MOME-n? Hol érdemes ebédelni az egyetem környékén? Szűcs Imre, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem elsőéves építőművész szakos hallgatója válaszolt az Eduline kérdéseire. Milyen volt az első féléved? Nagyon jó, elég mozgalmas. Az első félévben volt egy kurzushét, amelyen egy saját magunk által tervezett pihenőt építettünk a campus elé.