szerző:
Eduline

Nyilvánosságra hozták a nemzeti felsőoktatási ösztöndíjasok névsorát a kormányzati oldalon.

©

A nemzeti felsőoktatási ösztöndíjat - vagyis a korábbi köztársasági ösztöndíjat - az oktatásért felelős miniszter adományozza a tanév tíz hónapjára a kiemelkedő tanulmányi teljesítményű hallgatóknak. Az idei ösztöndíjasok teljes névsorát itt találjátok.

Egy intézményben az állami ösztöndíjas, teljes idejű alapképzésben, mesterképzésben, illetve osztatlan képzésben részt vevő hallgatók 0,8%‑a, de intézményenként legalább egy hallgató kaphat nemzeti felsőoktatási ösztöndíjat.

A pályázatot a felsőoktatási intézmények írják ki, majd az intézményi bírálat, rangsorolás után terjesztik fel a miniszterhez az ösztöndíjra javasolt hallgatók nevét. A kiválasztott hallgatók havi 40 ezer forintos ösztöndíjat kapnak.

Rossz hír az elsőéveseknek: ki nem kaphat tanulmányi ösztöndíjat?

Kaphatnak-e tanulmányi ösztöndíjat az önköltséges hallgatók? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk. Valószínűleg csak önköltséges formában tanulhatok szeptembertől, mert nem lesz elég pontom a támogatott helyhez. Így is kaphatok majd a jegyeim alapján ösztöndíjat? Tanulmányi ösztöndíj csak az államilag támogatott, teljes idejű képzésben részt vevő, jól teljesítő hallgatóknak járhat - és csak akkor, ha már legalább egy félévet lezártak.