szerző:
Eduline

A tervekhez képest eddig összesen egymilliárddal drágult a közszolgálati egyetem új sportcsarnoka.

Az NKE campusa építés közben
©

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem új sportcsarnokának beruházása ismét drágul, derül ki az uniós közbeszerzési tájékoztató hirdetményéből - írja a 24.hu.

A szerződést eredetileg nettó 5,3 milliárd forintos összegre kötötték meg. Ehhez tavaly októberben hozzácsaptak még 300 milliót, most pedig újabb, csaknem 685 millióval drágult a beruházás, így összességében már több mint egymilliárd forinttal kerül többe, mint eredetileg. 

A végszámla a jelen állás szerint 6 297 201 705 forintról fog szólni, nettóban - írja az oldal.

A drágulást most is kiegészítő munkálatokkal magyarázták. Hivatkoznak arra, hogy a kormányhatározat szerint a lakosság számára is használható szabadidős és sportterületet kell kialakítani.

Indul a pilótaképzés: ilyen lesz a felvételi, többszörös lehet a túljelentkezés

Húsz év után újraindul Magyarországon a katonaipilóta-, illetve légiirányító-képzés - de milyenek lesznek a felvételi feltételek? Koller József dandártábornok, a honvédség szolnoki repülőbázisának parancsnoka a Magyar Hírlapnak azt mondta, minden jelentkezőre három napos, rendkívül szigorú orvosi vizsgálat vár. Emellett elvárás a középfokú angol nyelvvizsga, továbbá a diákoknak az első huszonnégy hónap alatt kétszáznegyven kreditpontot kell összegyűjteniük.