szerző:
Eduline

Megérkezett az őszi idő, itt az ideje a filmnézésnek! Mutatjuk, milyen filmekre váltottak a legtöbben jegyet az Egyesült Államokban a hétvégén.

Tyler Perry tavalyi halloween-komédiájának a folytatása, a Boo 2! A Madea Halloween című filmre váltották a legtöbb jegyet az észak-amerikai mozipénztárakban a hétvégén.

A Tyler Perry által rendezett és a saját főszereplésével készült horrorkomédia a hétvégén debütált Észak-Amerikában, eddig 21,7 millió dollárt (csaknem 5,7 milliárd forintot) forgalmazott a film.

Lehangoló eredménnyel nyitott az Űrvihar című szuperprodukció. Az olyan sztárok, mint Gerard Butler és Jim Sturgess főszereplésével forgatott, Magyarországon is most bemutatott, 120 millió dollárból készült filmre mindössze 13,3 millió dollárért (csaknem 3,5 milliárd forintért) váltottak jegyet Észak-Amerikában.

A box-office lista harmadik helyén a múlt heti első, a Boldog halálnapot című misztikus film szerepel, amelyre 9,4 millió dollárért (mintegy 2,5 milliárd forintért). A Jessica Rothe és Israel Broussard főszereplésével készült film egy főiskolás diáklányról szól, akit megölnek születésnapján. Másnap feltámad és újraéli a születésnapján történteket, majd elindul megtalálni gyilkosát.

Öt film, amit kötelező megnézni, mielőtt egyetemre mész

Az egyetemre nem csak az érettségi tételek magolásával érdemes készülni - ma öt olyan filmet ajánlunk, amelyet érdemes megnézni még a gólyatábor, a beiratkozás és az első nagy egyetemi bulik előtt. Szubjektív ajánló következik. Egy csodálatos elme (2001) Mára igazi klasszikussá vált, úgyhogy ha eddig nem láttátok, most itt a lehetőség.