szerző:
Eduline

Miért fontos, hogy átmenjetek az alkalmassági vizsgán, ha olyan szakra jelentkeztek, amelyen ez felvételi feltétel?

©

A felvételi tájékoztató felhívja a figyelmet arra, hogy aki az alkalmassági vizsgán nem jelenik meg vagy „nem felelt meg" minősítést kap, annak a felvételi összpontszáma 0, azaz nulla.

Ez azt jelenti, hogy mindegy, hány pontot gyűjtöttetek tanulmányi és érettségi eredményetekkel, nyelvvizsgákkal, emelt szintű érettségivel, olyan szakra nem kerülhettek be, ahol az alkalmassági vizsga nem sikerült.

A tanári képzés alkalmassági vizsgáiról itt olvashattok.

©

A testnevelő tanár osztatlan képzésnél a motoros alkalmassági vizsga öröklődik, azt a jelentkezési sorrendben első helyen megjelölt intézményben kell letenni.

Az alkalmassági megkezdésekor be kell mutatni az egy hónapnál nem régebbi sportorvosi igazolás eredeti példányát. A sportorvosi igazolást legkésőbb 2018. május 25-ig fel kell tölteni az E-felvételi rendszerébe.

Illetve az edző szak esetében az alkalmassági vizsgára mindenkinek el kell vinnie a szükséges sportorvosi igazolást.

A 2018-as felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Így kerülhettek be az egyetemre, ha nincs 280 pontotok

Nincs annyi pontotok, hogy bekerüljetek valamelyik alap- vagy osztatlan szakra? Így tanulhattok egyetemen akkor is, ha a minimumponthatár alatt vagytok. A felsőoktatási felvételiről szóló rendelet alapján a 2018-as felvételin 280 a minimumponthatár az alap- és osztatlan szakokon. Aki ennél kevesebb pontot gyűjt, sem önköltséges, sem állami ösztöndíjas formában nem kezdheti el ezeket a képzéseket.