szerző:
MTI

A felsőoktatás kérdéseit dolgozzák fel a Törvényhozói Színház amatőr színészei interaktív előadás keretében, a...

A felsőoktatás kérdéseit dolgozzák fel a Törvényhozói Színház amatőr színészei interaktív előadás keretében, a produkció hétfőn látható az ELTE-n. A hallgatók és tanárok a Bánkitó Fesztiválon álltak össze először, hogy egy Magyarországon még kevéssé ismert fórumszínházi eszköz segítségével dolgozzák fel a felsőoktatás és az azt szabályozó törvények rákfenéit.

Milyen felsőoktatást szeretnél? Miért jársz egyetemre? Mi az egyetem és mi a fiatal értelmiség felelőssége? Mi az oktatás szerepe a társadalomban? Ezekre a kérdésekre keresik együtt a választ egy színházi előadás keretében.

Az előadás egyszerre színház és társadalmi fórum, egy olyan játéktér, ahol színésznek és nézőnek egyaránt lehetősége nyílik a cselekvésen keresztül kipróbálni és megérteni, milyen korlátok vesznek körbe minket az oktatásban, és mit kell ahhoz tennünk, hogy ez változzon.

A produkció hétfőn 6 órakor látható az ELTE PPK budapesti Kazinczy utcai épületének aulájában. Az előadás rendezője Szabó Veronika és Bori Viktor, a produkcióban Barnák László, Kallós Viola, Kóbor Andrea, Muhi Zsófia, Orbók Emőke, Pétervári Judit, Szabados Luca, Szilágyi Áron, Tara Andrea és Vida Júlia szerepel.