szerző:
Eduline

Tizennyolc sportág 120 sportolója - köztük tíz olimpiai és paralimpiai érmes, ebből négy olimpiai és egy paralimpiai bajnok, valamint számos világbajnok - részesülhet a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjában.

©

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) hétfői közleménye szerint az ösztöndíjak odaítéléséről a jelentkezési feltételek, az értékelési szempontok, valamint a javaslatok alapján Balog Zoltán miniszter döntött. A sportolók másodszor vehettek részt a programban.    

"Magyarország sportnagyhatalom, s ezt a pozíciót a kormány hosszú távon fenn kívánja tartani. Ezért különösen fontos, hogy a tehetséges magyar sportolók itthon, a hazai felsőoktatási intézményekben folytassák tanulmányaikat. E célkitűzés érdekében a 2013-2014-es tanév megkezdésétől a legtehetségesebb sportolók felsőfokú tanulmányait nemzeti sportösztöndíj rendszer bevezetésével segíti kormány" - olvasható a közleményben.

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj célja azon magyar felsőoktatási intézményekben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező, olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben sportoló hallgatók támogatása, akiknek tanulmányaik ideje alatt esélyük van arra, hogy olimpiai/paralimpiai versenyszámban Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai/paralimpiai érmet szerezzenek. Az újfajta hallgatói támogatás elnyerésének ezúttal is az volt a feltétele, hogy a pályázó 35 év alatti legyen és nemzeti válogatott kerettagsággal rendelkezzen. Milyen ösztöndíjakat kaphatnak az egyetemisták és főiskolások? Összefoglalónkat itt olvashatjátok el

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!