szerző:
Eduline

A British Council adatai szerint az elmúlt tanévben rekordszámú brit hallgató vett részt a népszerű európai...

©

A British Council adatai szerint az elmúlt tanévben rekordszámú brit hallgató vett részt a népszerű európai ösztöndíjprogramban, és töltött el egy vagy két szemesztert valamelyik külföldi egyetemen. Egy év alatt 6 és fél százalékkal nőtt az erasmusos diákok száma: a 2011/12-es tanévben már több mint 13 600-an tanultak vagy dolgoztak más országban.

Nemcsak a hallgatók, az oktatók száma is emelkedett: minden eddiginél több, mintegy 2200 egyetemi tanár vett részt külföldi kutatói programban az elmúlt tanévben. „Bár az ösztöndíj népszerűbb, mint valaha, még mindig csak a hatodik helyen állunk a toplistán: többek között Spanyolország, Franciaország és Németország is évről évre több hallgatót küld külföldre, mint Nagy-Britannia” – jegyezte meg a British Council Erasmus ösztöndíjért felelős projektigazgatója.

David Hibler pozitívumként említette, hogy az ország emellett az egyik legnépszerűbb célpont az erasmusos diákok számára, de a brit hallgatókat érdemes bátorítani, hogy minél nagyobb számban vegyék igénybe az ösztöndíj nyújtotta fantasztikus lehetőségeket. Ezért jó erasmusos diáknak lenni – hogy miért akarják megmenteni az európai diákszervezetek az ösztöndíjat, arról itt olvashattok.