szerző:
Eduline

Nem lehetett a szőnyeg alá söpörni a problémát, olyan sok volt a megbetegedés az ír egyetemen.

©

A University of Limerickhez tartozó egészségügyi központ olyan mértékben tapasztaltak új chlamydiás és gonorrhoeás megbetegedéseket az egyetemi hallgatóság körében, hogy elérkezettnek látták az időt, hogy mindenkit értesítsenek az intézményben a kialakult helyzetről - derül ki az ír Independent írásából.

A portál értesülései szerint az elmúlt két hétben tíz különböző esetet jelentettek. Az ilyen típusú betegségek esetében azonban a bejelentési arány is teljesen más lehet, ezért fordulhattak a minden hallgatóhoz eljutó emailhez.

Minden hallgatót megkértek, akár orális, vaginális vagy anális szexben volt részük, amennyiben védekezés nélkül szexeltek az elmúlt hónapokban, keressék fel az egyetem egészségügyi központját.

Korábban bemutattuk, hogy egyes amerikai egyetemeken is hasonló gondokkal küzdenek, ugyanis az említett két fertőzés az esetek többségében nem produkál tüneteket, esetleg a fertőzés fennállásának hosszabb ideje alatt - erre a tényre a levélben is felhívták a hallgatók figyelmét.

A legtöbb nemi betegséget az őszi és a tavaszi félév elején szedik össze az egyetemisták

Az USA oktatásért és az egészségügyért felelős minisztériumainak közös vizsgálata kimutatta, hogy ugrásszerűen emelkedett egyes nemi betegségekkel fertőzöttek száma. Rangsorba szedték a legegészségesebb és a legfertőzöttebb egyetemeket. Az STD-nek, vagyis a szexuális úton terjedő betegségeknek leginkább kitett korcsoport a tinédzserek és az egyetemista korosztály.