szerző:
Eduline

Míg a tanulmányi ösztöndíjak zöme alig pár ezer forintos segítséget nyújt a hallgatóknak, addig azok, akik elnyerik a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjat, akár havi 240 ezer forintot is kaphatnak. Persze ehhez kiemelkedő teljesítmény kell.

©

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjat azok kaphatják meg, akik felsőoktatási intézményekben hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek, olimpiai sportágakban sportolnak, és tanulmányaik ideje alatt esélyük van arra, hogy Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai érmet szereznek.

Hallgatókat az ösztöndíjra a Magyar Olimpiai Bizottság és a szakszövetségek javasolnak. Az ösztöndíjra javasolt hallgatókat a miniszter három – Európa-bajnoki, világbajnoki és olimpiai – kategóriába sorolja. Az ösztöndíj odaítéléséről a miniszter dönt.

A 2016/17-es tanév második félévében a legmagasabb összeg havonta 240 ezer forint volt. Ezt az a hallgató kaphatta meg, aki már olimpiai érmet szerzett. Az éremre esélyes hallgató 200 ezer, egy világbajnok szintén 200 ezer forintot kapott.