szerző:
Eduline

A Tempus Közalapítvány a Campus Mundi – felsőoktatási mobilitási és nemzetköziesítési program projekt keretében ösztöndíjpályázatot hirdet 2017. szeptember 1. és 2018. szeptember 30. között megvalósítható rövid tanulmányutak támogatására felsőoktatási hallgatók számára.

©

Kiknek szól a pályázat?

Bármely Erasmus+ programban részt vevő (Erasmus+ charterrel rendelkező) magyarországi felsőoktatási intézmény magyarországi képzési helyén tanuló hallgatónak, aki:

  • mesterképzésen folytat tanulmányokat, és a képzés keretében legalább 1 lezárt aktív félévvel rendelkezik;
  • osztatlan képzésen folytat tanulmányokat, és a képzés keretében legalább 7 lezárt aktív félévvel rendelkezik;
  • doktori képzésen folytat tanulmányokat

©

Mekkora az igényelhető összeg?

A rövid tanulmányútra elnyerhető ösztöndíj összegét a fogadó ország megélhetési rátáitól és az ösztöndíjas időszak napjainak számától függően sávosan kerül határozzák meg. Az ösztöndíjas időszak időtartamához további 1+1 napot számítanak az utazási napokra, melyet a pályázónak nem kell hozzáadnia a tervezett időtartamhoz. A pontos összegeket itt nézhetitek meg.

Meddig lehet pályázni?

Pályázat véglegesítésének határideje az őszi fordulóban: 2017. október 10. (kedd) 23:00 óra 

Így kaphattok akár 375 ezer forintos ösztöndíjat félévente: íme, a részletek

A Klebelsberg Központ az idei tanévben is meghirdette a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Programot, amelyre idén először a gyógypedagógus-képzésben részt vevők is jelentkezhetnek. A sikeres pályázók félévente 125 ezer és 375 ezer forint közötti összeget nyerhetnek el.