szerző:
Eduline

Kétnapos konferenciát szervez a Budapesti Corvinus Egyetem az Európai Unió és Kína, illetve az EU, Kína és...

Kétnapos konferenciát szervez a Budapesti Corvinus Egyetem az Európai Unió és Kína, illetve az EU, Kína és Magyarország versenyképességi problémáiról, valamint a fenntartható gazdaságról és társadalomról, a november 10-i és 11-i rendezvényen magyar és uniós országban élő professzorok és üzletemberek fejtik ki véleményüket.

"Ha azt nézzük, hogy napjainkban 7 milliárd ember él a Földön és az elmúlt 50-60 év alatt elhasználtuk a Föld erőforrásainak nagy részét, felvetődik a kérdés, hogy tartja majd el a Föld az évszázad közepére, azaz 2050-re a már várhatóan 9 milliárd főre gyarapodó emberiséget. Ennek a 9 milliárd embernek a nagyobb része főleg Kínában és Indiában, és az ezeket körülvevő országokban él majd, világosan látszik az, hogy a mostani módszerekkel ezt a 9 milliárd embert nem tudja eltartani a Föld" - mutatott rá Kerekes Sándor, a Corvinus rektorhelyettese.

Elmondta: ez a forgatókönyv annál is inkább bekövetkezhet, mivel a közgazdászok, a világ fejlődését kutató tudósok szerint Kína bruttó hazai terméke 2050 környékére az Egyesült Államok GDP-jét is meghaladja, és 2100 környékén, azaz a XXI. század végén Ázsia országainak jelentős részében az egy főre eső GDP felzárkózik a világ mostani fejlett régióinak egy főre eső átlagához.