szerző:
Eduline

A Görög Ösztöndíj Alapítvány pályázatot hirdet a 2014-2015-ös tanévre, modern görög nyelv és kultúra mesterszakra, PhD- és posztdoktori képzésre jelentkezhettek.

©

A ösztöndíjat összesen ötven külföldi hallgató kaphatja meg. A jelentkezés alapfeltétele a diploma valamilyen bölcsészettudományi, társadalomtudományi vagy politikatudományi szakról, amelyet nem görög egyetemen szereztetek. Csak 40 év alattiak jelentkezhetnek, és elvárás az alapfokú görögnyelv-ismeret. A jelentkezés határideje május 30., a szükséges dokumentumokat június 10-ig kell postázni. Az ösztöndíj részleteiről szóló, angol nyelvű tájékoztatót itt találjátok.

Görög nyelvi PhD- és posztdoktori lehetőséget is kínálnak, a PhD-hallgatók esetében 35 éves kor alattiaknak, a posztdoktori ösztöndíjnál viszont nincs életkori megkötés. A jelentkezés feltétele az előző egyetemi fokozathoz tartozó diploma, mester- vagy doktori oklevél, illetve legalább felsőfokú (C1-szintű) angolnyelv-tudás, és persze alapfokú görögnyelv-tudás. A jelentkezési határidő június 16., részletekről itt olvashattok.

További külföldi ösztöndíjakat itt találtok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!