szerző:
Eduline

Hamarosan újra érvényesíteni kell a diákigazolványokat. Vannak aki viszont már nem tudják ezt megtenni, mert már korábban diplomáztak és nem folytatták tovább tanulmányait, ők igénybe vehet egy másik típusú diákkedvezményt.

 

©

 

Az EYCA-diákkedvezmény

Az EYCA, azaz a European Youth Card Association közel 50 európai tagország ifjúsági kedvezményeire épülő rendszer, melynek magyarországi tagszervezete a Diák Kedvezmény rendszer.

Az új diákigazolványok (2012-től kiadott) egyben nemzetközi diákigazolványok is, mert szerepel rajtuk a "European Youth Card Association" (EYCA) logója, így a kártya nyújtotta kedvezmények előnyeit hazánkban és külföldön is egyaránt élvezhetik a magyar diákok.

Mire jár a kedvezmény?

A kedvezmények több országban is élnek, de itthon is akad bőven jó lehetőség. Például találhattok kultúra, szórakozás, sport és bevásárlás kategóriában is kedvezményeket. A legtöbb kedvezmény 10-20 %-ra jogosít, de eljuthattok hotelekbe és bárokba, mozikba és kalandpályákra akár 60 %-kal olcsóbban is. Ezen az oldalon részletesen böngészhettek a lehetőségek között.

Ingyenes nyelvvizsga: ezzel a formanyomtatvánnyal igényelhetitek vissza a vizsgadíjat

2018. januártól ingyenes lesz a nyelvvizsga, és nem csak az első. Ezzel a formanyomtatvánnyal igényelhetitek vissza a sikeres nyelvvizsgátok árát. Megtéríti a kormány az új nyelvvizsga díját 2018. január elsejétől minden 35 év alatti fiatalnak akkor is, ha már rendelkezik - akár több - nyelvvizsgával. A szabályokról és az összegekről bővebben itt olvashattok.

Hogyan lehet aktiválni?

A kedvezményt 1 évre 8 euró ellenében, azaz 2490 Ft-ért lehet igénybe venni, ha még nem múltál el 30 éves. A kártya díját az igénylést megelőzően az Oktatási Hivatal 10032000-00282637 bankszámlaszámára kell átutalni. Az EYCA Classic Kártyát az igénylőlap és a befizetés beérkezését követő 8 munkanap elteltével postázzák is, de személyes átvételre is van lehetőség Budapesten. További infók az igénylésről itt elérhetők

Így kaphatjátok vissza a KRESZ-tanfolyam és a vizsga árát: itt vannak a részletek

2018 július 1-től az állam visszatéríti a KRESZ-tanfolyam és a vizsga díját a fiataloknak. Ingyenessé válik, vagy legalábbis 25 ezer forintos értékhatárig visszatéríti a kormány a KRESZ-tanfolyam és a vizsga árát. Fontos megérteni: nem ingyen jogosítványhoz juthatsz most hozzá, csak egy nagyon fontos elemének, a KRESZ-vizsgának az árát spórolhatod meg - írja az Új Nemzedék Köpont.