szerző:
Eduline

Ezen a héten sem unatkoztunk: a Hallgatói Hálózat ülősztrájkot tartott, a Semmelweis Egyetem szenátusa csütörtök este elvette Schmitt Pál kisdoktori címét, de az is kiderült, hogy az egyetemek és főiskolák többsége mégsem bólint rá a hároméves nyelvvizsga-amnesztiára, az ELTE egyik termének neve pedig a hét vicce lett (volna az interneten, ha az államfős mémek nem lepik el a Facebookot). Ezek voltak a top hírek a héten.

Elvették Schmitt Pál doktori címét

Kedden hozta nyilvánosságra a Semmelweis Egyetem a Schmitt Pál kidoktori disszertációját vizsgáló bizottság jelentését, amelyből kiderül: az államfő plagizált ugyan, de a bizottság tagjai szerint emiatt nem őt, hanem az egyetemet terheli a felelősség. Az intézmény doktori tanácsa csütörtök délelőtt kezdeményezte a doktori cím visszavonását, amelyről végül csütörtök este a szenátus döntött. A témáról bővebben itt olvashattok.

Ülősztrájkot tartott a Hallgatói Hálózat

Mégpedig Schmitt Pál doktori címének visszavonásáért. Az egyetemisták szerda délután foglalták el a Semmelweis Egyetem rektori hivatalának egyik irodáját, tizenketten az egész éjszakát az épületben töltötték. Az ülősztrájkról szóló tudósításunkat itt olvashatjátok el.

©

Több tízezer egyetemista járhat rosszul

Hétfő este döntött a Magyar Rektori Konferencia a hároméves nyelvvizsga-amnesztiáról - arra kérték az egyetemek és főiskolák vezetőit, hogy ne mentsék fel a végzett hallgatókat a nyelvvizsga-követelmények alól. Itt elolvashatjátok, melyik egyetemen és főiskolák döntöttek a nyelvvizsga-amnesztiáról.

Az ELTE termének nevén nevet az internet

A Demotiváló blogon találtunk rá - több tízezer netezővel együtt - az ELTE egyik termének táblájára. Az ominózus képet itt nézhetitek meg.