szerző:
Eduline

Egy világszerte ismert pszichológusprofesszor összeszedte szakmai kudarcait. Elég sok csalódáson kell túltennie magát az embernek, hogy elérje a célját.

©

A princetoni professzor, Johannes Haushofer egy különleges, „fordított” önéletrajzot osztott meg a neten – írja a 444.hu.

Haushofer azt szedte össze, hogy milyen programokra nem nyert felvételt, és milyen ösztöndíjakra pályázott sikertelenül.

A lista elég hosszú, két oldalon át sorolja a visszautasításokat, például 5 tudományos szaklap is dobta már vissza tanulmányát, és ugyanennyi kutatási támogatási pályázatát vették semmibe.

A professzor célja az volt, hogy megmutassa, ami szerinte kívülről nem látszik: nagyon sok kudarcon kell átverekednie magát valakinek a sikerig, és még az akadémiai pálya csúcsán is érheti elutasítás. Szerinte nem helyes, hogy csak a sikereinket mutatjuk kifelé, a kudarcainkról pedig hallgatunk.

És tényleg, a kudarcok még a pályája csúcsán is mindannaposak lehetnek, ugyanis a közelmúltból is szerepelnek tételek a listán.